Daha fit, genç ve mutlu hissetmek için küçük değişiklikler yapmak

Daha fit, genç ve mutlu hissetmek için küçük değişiklikler yapmak

“UYGULADIĞIM REJİMİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİM” DEMEK YERİNE…

Yiyeceklerinizde küçük değişiklikler yapın

1- HAFTADA BİR GÜN ET TÜKETMEYİN

Araştırmalara göre ot ağırlıklı beslenmek, kalp sağlığınızda çok önemli değişiklikler yapabiliyor. Her hafta bir gün vejetaryen olmanın bile pozitif etkileri görülüyor. Kuruyemişler ile çekirdeklerini ve yağlarını tüketerek kalbe yararlı Omega-3 yağları almakla kalmazsınız, aynı zamanda bu yemişler sebze ve tahıllardan gelen prebiyotik ve probiyotiklerin bağırsaktan geçişini de hızlandırır.

2- HER ÖĞÜNE EKSTRA SEBZE EKLEYİM

Diyetinize en fazla kaç tane farklı sebze ekleyebileceğiniz konusunda biraz kafa yorun. Kemiklerinizi güçlendiren vitaminleri içeren koyu yapraklı yeşiller; göz sağlığını koruyan A Vitamini içeren havuç, tatlı patates ve kabak; bağışıklık sistemini güçlendiren kırmızı biber ve domates gibi pek çok antioksidan ve mikro besinler tabağınızda çeşitli renklerin oluşmasının anahtarları.

3- HER HAFTA KARBONHİDATI SAĞLIKLI BİR BESİNLE DEĞİŞTİRİN

İşlenmiş, beyaz karbonhidratları keserek beslenmenize büyük katkıda bulunabilirsiniz. Bu işlem kanınızdaki şeker seviyenizi dengelemede, vücut yağ deponuzu azaltmada ve alman protein ile lif miktarını yükseltmeye yardımcı olacak. Ama her defasında en az bir hafta sürdürmelisiniz. Örneğin beyaz pirincin (glikoz seviyenizi aniden yükseltebilir) yerine hücre koruyucu selenyumla dolu olan karnabaharı koyarak başlayabilirsiniz. Benzer şekilde yağlı patates cipsinin yerine bezelye koyabilirsiniz. Ayıkladığınız taze yeşil bezelyeleri yıkayın, kurulayın ve 230 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin. Üzerine biraz zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Böylece patatesten gelecek ekstra sodyum ve kötü yağ yerine, bezelyeden magnezyum ve folik asit alabilirsiniz. Bu iki şey de kemiklerin güçlenmesine ve yeni hücre gelişimine destek oluyor.

“BUGİIN BİR SAAT EGZERSİZ YAPACAĞIM” DEMEK YERİNE…

Kısa mesafe yürüyün

1- HER SAAT BAŞI HAREKET EDİN

Saatinize ya da telefonunuza gün içinde size düzenli olarak hareket etmeyi hatırlatması için alarm kurun. Her seferinde farklı tipte hareketleri gerçekleştirin. Örneğin gerginliği azaltmak için birkaç esneme hareketi; kaslarınızı ısıtmak için squat ve lunge, dolaşımı hızlandırmak için 30 saniye süreli zıplama hareketleri ya da dengenizi bir ayağınıza vererek koordinasyonunuzu güçlendirebilirsiniz.

2- HAREKETLERİ KARIŞTIRIN

Florida Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre egzersiz düzenini birkaç haftada bir değiştirenler, sürekli aynı programı yapanlara göre yaptığı spora daha bağlı kalıyor.

3- HAFTANIN ALTI GÜNÜ, 10 DAKİKA EGZERSİZ YAPIN

Normal bir tempoda 10 dakikalık yürüyüş neredeyse bu sürenin iki katı zamanda yaptığınız yürüyüşler kadar kalp sağlığınızı ve kardiyovasküler formunuzu iyileştiriyor. Başlangıç için haftanın yedi günü yerine altı günü yürümeyi amaçlayın, sonuçta hayat her zaman planladığınız gibi gitmeyebiliyor. Yine de bir kere yürüyüşü alışkanlık haline getirdiğinizde haftanın yedi günü hiç bahane üretmeden yürüdüğünüzü fark edeceksiniz.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir