Kültür ve doğa temalı 15 yürüyüş rotası

Kültür ve doğa temalı 15 yürüyüş rotası

EN kolay yapılan spor yürüyüştür. Herkesin her yerde yapabileceği, en yararlı aktivitedir. Uzmanlara göre, yüriiyiiş yapmak moralinizi yükseltir, mutlu kılar hatta depresyonu yenmenizi sağlar. Ayrıca doğada geçirilen zaman, kişiye hem sağlık hem de mutluluk verir. Doğa tüm güzelliğini baharda gösterir. Ormanlar, dağlar, vadiler rengarenk çiçeklerle bezenir. Kavurucu sıcaklar bastırmadan kendinizi dağlara, tepelere vurmanın tam vakti. Baharın son günlerini yaşadığımız şu günlerde sizin için çok özel yürüyüş rotaları çıkardık.

Günübirlik veya zamanı olanlar için bir hafta sürecek bu yürüyüş turlarında hem eğlenecek hem de öğreneceksiniz. Öğreneceksiniz, çünkü sizin için derlediğimiz bu rotalarda tarih ve kültür de var. İşte, az bilinen, genellikle acentelerin özel gruplar için kapalı devre yaptığı tarih, kültür ve doğa temalı 15 yürüyüş rotası…

keramet geçişi yalova

KERAMET GEÇİŞİ

Yalova sınırlarından yapılan bir yürüyüş turu. Bölge, köyler arasında geniş açıklık alanlarda ve bir sırt hattını takip ederek yürünen bir parkura sahip. Parkurun son etapları İznik Gölü manzaralı. İstanbul’dan çıktıktan sonra Eskihisar’dan Yalova’ya arabalı vapurla geçip, Aktoprak Köyü’ne varılıyor. Oradan Mahmudiye Köyü’ne kadar olan yürüyüşün ilk bölümünde genellikle yokuş yukarı çıkılıyor ama rota çok dik değil. Mahmudiye Köyü’ne varınca bir çay molası verip inişli çıkışlı bir parkur takip edilerek İznik Gölü manzaralı tepe aşılıyor. Zeytin ve ayva bahçeleri arasında geçen yürüyüşün sonunda Keramet Köyü’ne varılıyor. Bu turun ödülü de işte bu… Keramet Köyü’ndeki termal gölet bir açık hava kaplıcası niteliğinde. Kaplıca yaklaşık 30 derecelik sıcaklık içeriyor. İsteyenler yüzebilir. Mayonuzu unutmayın deriz. Kaplıca yakınındaki köyden meşhur İznik zeytinlerinden satın alabilirsiniz.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir