Ne Zaman Kan Alınmalıdır?

Ne Zaman Kan Alınmalıdır?

Öncelikle bedendeki kanın çoğalıp damarların kanla dolduğu tespit edildiğinde kan alınması tavsiye edilir. Nasıl diğer fazlalıklar vücutta zararlı oluyorsa kanın fazlalığında da vücut zarar görür. Kan fazlalığının ortaya çıktığı durumlarda tedavi için öncelikle kan yapıcı gıdaların alınmasının kesilmesi veya kanı düşürücü ve mizacım düzeltici ilaçlar verilmesi gerekir. Bu tedbir doğrudur; ancak bu yöntemle sonucu elde etmek için zamana ihtiyaç vardır. Acil durumlarda ise; beklemeye zaman olmayabilir. Zaruri durumlarda bir miktar kan aldırmak gerekir.

Kan alınması gereken durumu hekimler şöyle özetler; Bir kişinin ‘ damarları dolu dolu görünür, rengi gayet kızıldır, yüzünün kan alacak yerleri iğne batırır gibi sancır ve bedeni çürür gibi ağrırsa; bu durumda kan fazlalığı vardır. Kan fazlalığında yapılacak üç şey vardır; Birincisi faydalı gıdalarla beslenmek, İkincisi az yemek ve üçüncüsü de bir miktar kan aldırmaktır.

Ne Zaman Kan Alınmalıdır

Kan alınacak ikinci durum kan aldırmayı gerektirecek hastalık belirtilerinin ortaya çıkışıdır. Hekim hastalığın sebebini araştırırken bunun kandan olduğunu tespit ederse kan alınması lazımdır. Özellikle bazı hastalıklarda kan aldırıp kalbin kuvvetine yardımcı olunmalıdır. Bunun için en önemli teşhis usulü nabızla teşhistir.

Bedende gözlenen bir takım arazlar da kan alınmasını gerektirebilir. Kanın bozukluğundan dolayı bedende ortaya çıkan hastalıklarda, şişliklerde ve çıbanlarda hekim kan alınmasına karar verir. Çünkü bu şişlikler kanın bozukluğundan kaynaklanır.

Kan aldırmaktaki amaç “yararsız ve bozuk” kanın alınmasıdır. Bunun için hangi durumlarda, vücudun neresinden ve ne kadar kan alınacağı önemlidir. Bu uygulama çok dikkat ve bilgi isteyen bir iştir.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir