2015-2016 Sonbahar/Kış Sezonu Bayan Giyim Modası

2015-2016 Sonbahar/Kış Sezonu Bayan Giyim Modası

Moda her sene ve sık sık kendini dolaylı yoldan tekrarlasa da, bazı sezonlarda yeni bir aşka düştüğü de olabiliyor.

2015-2016 Sonbahar/Kış sezonunun farklı detaylarını, gözde parçalarını, ilham kaynaklarını incdemeye aldık.

suet kaban

SÜET ETKİSİ

Yeni koleksiyonlarda karşımıza en çok çıkan doku, kuşkusuz ki süet! 1970’lerden günümüze hızlı bir giriş yapan süet parçalar, tabadan kahvenin tonlarına, lacivertten siyaha ve beje kadar farklı renklerde hayatımıza dahil oluyor.

suet kaban 1

Özellikle Jason Wu, Ralph Lauren, Miu Miu önderliğinde bohem esintisini derinden yaşıyoruz. Süete en yakışan detayın püsküller olduğu da bir gerçek. Spor-şık tarzı olanlar için şahane bir ikili! Örgü kazaklarla, denimlerle, takılarla rahatlıkla kullanabilirsiniz.

suet kaban 2

Üstelik süeti bu sezon sadece kıyafetlerde değil, diz üstü çizmelerde ve bootie’lerde de çokça göreceğiz… Ayrıca 1970’lerde çekilen ‘Getaway’ filminde Ali MacGravv’un giydiği efsane süet trençkota bu sezon her yerde rastlamak mümkün. Kısa çizmelerle rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Daha elegan bir görünüm içinse stiletto’yu devreye sokun.

suet kaban 4

Siyah ve beyaz. Ayrılmaz bir ıkılı olduğu aşikar ama bu sezon farklı bir şekilde ve birden çok desenle, modaya yön vermeye niyetliler. Çizgi, elmas, zebra ve Rorschach motifleri modaya derinden yansıyor. Op Art akımıyla da bir yandan illüzyon halinde. 1960’lı yıllardan gelen Op Art akımını, 2013 yılında Marc Jacobs’ın desenlerinde de görmüştük. Bu sezondaki favorimiz Pucci.

suet kaban 3

Pek çok markanın tasarımındaki derinlik ezber bozarken, özellikle Emilio Pucci’nin tasarımları aklımıza kazınıyor. Bu ‘rahat ve şık’ olmanın kestirme yolu olan trendi her anınıza kolayca uydurabilirsiniz. Grafik desenleri düz renklerle ya da aynı desenlerle tamamlayabilirsiniz. Yeniliklere açık olmakta fayda var. Klasik siyah-beyaz birlikteliğinden bu kez vazgeçin ve farklılık yaratın!




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir