2014-2015 Sonbahar/Kış Modası

2014-2015 Sonbahar/Kış Modası

Androjen formlarla feminen ayrıntıları bir araya getiren ayrıntıların peşine takılıyoruz.. MARLENE DIETRICH, TWIGGY VE JANE BİRKINE ÖYKÜNDÜĞÜMÜZ BİR GARDIROBUN HAYALİNİ KURSAK DA minimal bakış açımızdan taviz vermek isteniyoruz. 2014-2015 Sonbahar/Kış sezonunda stil kodlarını yeniden yazan tasarımcılara teslimiz!

Superman ve Örümcek Adam gibi süper güçlerimiz olmayabilir ama tasarımcılar sayesinde 2014-2015 Sonbahar/Kış sezonunda modanın gizli kahramanları haline gelmeyi hedefliyoruz. Daha şimdiden sezona damgasını vuran Burberry panço mu yoksa Valentino’nun bir çocuk hikâyesini andıran pelerini mi? Belki de Saint Laurent’in siyah modeline teslim olup gizemli bir havaya bürünmeliyiz!

2014-2015 Sonbahar-Kış Modası0

Spor salonunda giydiğimiz kıyafetleri şehir hayatına adapte eden Alexander VVang’e teşekkürü bir borç biliriz! Miu Miu, Fendi ve Jeremy Scott’m da dâhil olduğu bu sportif akım sayesinde artık eşofman altlarımızı ve şortlarımızı stiletto’lar ile tamamlıyoruz. Spor ayakkabıyı kırmızı halıya bile taşımayı başaran Kari Lagerfeld ise attığımız her adıma dikkat etmeden de şık olabileceğimizi kanıtlıyor.

Grinin Elli Tonu için başrolü üstlenen Jamie Dornan, tasarımcıları da baştan çıkarmayı başardı. Dişi Christian Grey’i yaratmak için kolları sıvayan markalar, 1 güçlü ve başarılı bir iş kadım portresi çizmemizde bize yol gösteriyorlar. Minimal bakış açısından taviz vermeyen, MaxMara ve Ralph Lauren’in tasarımları ile ofis gar dırobumum-y piden yaratıyoruz.”

2014-2015 Sonbahar-Kış Modası24

Kamuflaj deseninden arman militer akımı, bu sefer gücünü hakiden alıyor. Askeri üniformaları çok daha çekici kılan Balmain’in derin yırtmaçlı kalem eteği ile bol cepli havacı ceketini bir arada mı kullanmak istersiniz? Yoksa Isabel Marant ve Calvin Klein defilesinde karşımıza çıkan dökümlü trikolar ile salaş bir görünüm yaratmayı mı tercih edersiniz?

Game Of Thrones dizisinden ilham alan tasarımcılar, koleksiyonlarında onun izdüşümünde bambaşka fantastik hikâyelere imza attılar. Bize çok yakında göz kırpacak olan kış için önlemimizi aldık. Renkli kürkü bu sezon da baş tacı eden Balmain,Marc Jacobs’ın yanı sıra vahşi kabilelere gönderme yapan Alexander McQueen, Fendi de radarımızda.

Tasarımcılar, 2014-2015 Sonbahar/ Kış sezonu için koleksiyonlarını baştan aşağı örgü parçalar ile donatıyorlar. Stella McCartney’nin dökümlü pantolonları, Tommy Hilfiger’m devasa pançosu ve Celine’in hacimli paltosu…

2014-2015 Sonbahar-Kış Modası2

Bu sezon trend’leri arasından favorimizi seçtik bile! Üşümek hiç bu kadar çekici görünmemişti.

Uyarması bizden; eğer sokakta yürürken dikkat çekmek istemiyorsanız bu trend size göre değil. Moschino, Saint Laurent, Rochas ve Chloe’nin altın giyen kadınlarına biz de katılmak istiyoruz.

Etek boyunuzu kısaltın, balıkçı yaka trikolarınıza gardırobunuzda yer açın ve takma kirpiklerinizi hazırlayın! Twiggy ve Jane Birkin’i günümüze adapte eden Gucci, Saint Laurent ve Louis Vuitton, 1960’lı yıllara modern dokunuşlar katarak, günümüze adapte ediyor. Artık tek ihtiyacımız tüm şarkılarını ezbere söyleyeceğimiz bir The Beatles konseri!

Bütün yaz mesai yapan güneş tatile çıkmak için gün saysa da biz henüz karanlık tarafa geçmeye hazır değiliz. 2014-2015 Sonbahar/ Kış sezonunda pastel tonlarındaki kıyafetlerimizi kış uykusuna yatırmak yerine, koyu renkli parçalara veda ediyoruz. Valentino, Miu Miu, Rochas, Chanel ve Gucci defilelerinde karşımıza çıkan sarı, pembeleşil ve mavi tonlara kucak açıyoruz.

Frankenstein’ın yaranası rolünü üstlenen Miuccia Prada, 2014-2015 Sonbahar/Kış sezonunda Marlene Dietrcih’i yeniden hayata döndürüyor ve art deco desenli paltolarla aksesuarları da repertuarına ekliyor. Lanvin’in de dâhil olduğu bu deneyde, Alber Elbaz’ın tasarladığı deri trençkota ise kayıtsız kalmak imkânsız!




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir