Aylarca acı çekerek kilo vermek mi?

Aylarca acı çekerek kilo vermek mi?

“Aylarca acı çekerek kilo vermek mi? 1 ayda hapla yata yata hepsinden kurtulmak mı?”

Serra (25)

Serra 17 yaşından beri 15 kilo fazlayla yaşayan, kumral, iyi niyetli, biraz saf, biraz fazla beyaz tenli Ayvalık’taki yazlık arkadaşlarına sırayla aşık olmuş tipik bir Türk kızı. Sabırsız, keyfine düşkün, yemeğe düşkün ve fazlaca hayalci. Diyetten, aksiyon filmlerinden ve topuklu ayakkabılardan hiç hoşlanmıyor. Düğünlerde kenarda oturup oynayanları alkışlamayı, çingene pembesini ve kısacık kot şortları çok seviyor.

“Aaaa nasıl zayıfladın Meliiis, bana da ver sırrını!” “Kızım harika bir ilaç buldum, tamamen bitkisel, hiç zararı yok, hep tok tutuyor, istediğin şeyi yiyebiliyorsun, ama zayıflıyorsun da.”

“Dalga geçiyorsun, sebzeye, tatsız tuzsuz yemeye falan gerek yok yani… spor peki?”

“Yok hiçbirine gerek, hem de yan etkisi yok, o kadar memnunum ki 1 ayda 10 kilo verdim inanabiliyor musun?” “Oha, hem de cildin de bozulmamış.”

“Diyorum ya, diğerleri gibi değil bu, yeni çıkmış, bir sürü ünlü de bununla zayıflamış hem, eczanede satılıyor, güvenli yani internetten de almadım.”

zor kilo vermek

“Aaa harika, alayım ben de, ismini söyle de…”

Ay yaşasın sonunda kendime göre bir ilaç buldum. Aslında eskiden bu ilaçlar çok tehlikeliydi, lahana hapı falan vardı mesela, kullanan herkesin cildi bozuluyordu ama çok hızlı kilo verdiriyordu. Ya da diğerleri… ama artık tabii düzgününü yapmışlardır, zayıflamak o kadar zahmetli olmamalı yahu! Ben mesela haftada 2 kilo verecek kadar sabırlı değilim, 15 kilo fazlam var, diyetisyene sorsan 5 ayda anca veririm ama bak işte bu ilaçla hem de hiç zahmet çekmeden 1 buçuk ayda gidecekmiş hepsi.

Asıl en güzel şey, baharda bunu bulmak oldu. Her sene bahar gibi diyete girer, 1 hafta sonra da istediğim gibi kilo veremeyince bırakırım. Bikini mevsimi geliyor, ipli bikiniler alayım da yaz aşkı yaşayayım diye girdiğim her diyet yarım kalınca, giyiyorum etekli bikinimi, takıyorum pare-omu, yapıyorum tatilimi yapayalnız vallahi…

Şimdi Mayıs ayındayız, hemen alırsam, hemen başlarsa m. Haziran ayının ortasına kadar fıstık gibi olurum, yaşasın! Hem kuzenimin düğünü de var, bu sefer pistte en çok ben oynarım. Allah’ım, yeni halimle kendimi her yerde hayal etmeye başladım, düşünsene, Kenan Doğulu’nun imza gününde keşfediliyormuşum, yeni klibinde ben oynuyormuşum…

Hayal etmesi bile harika.

“Anneee ben eczaneye kadar gidip geliyorum.”

Yararlıdır herhalde değil mi yahu, eczanede satıldığına göre yararlıdır kesin…

Selam Serra,

Diyorsun ki bir hap içiyim dünyam değişsin!

Bir zayıflama hapıyla dünyamız değişebilir mi? Evet… Allah korusun ama başka bir dünyaya göç ederek dünyamız değişebilir! Yoksa bu dünyada bir zayıflama hapının kalıcı ve faydalı bir değişiklik yaptığını göremedik. Olan insanların cüzdanlarına ve sağlıklarına oluyor.

Her gün, gündemde olan başka bir bitkisel ilaç duyuyorum. Ama hep aynı cümle: ‘Bu hap tamamen bitkisel.’ Tamamen bitkisel ne demek? Kimsenin bitkiselin ne demek olduğunu bildiği yok. Zaten bir kısım ilaçların hammaddesi bitkiseldir. Ayrıca nasıl üretildiği çok da bilinmeyen bu hapların içine ne dozda hammadde konulduğu da bilinmediğinden, normal ilaçtan çok daha zararlıdır!

Keşke bir hapla tüm kilo sorunumuzdan kurtulabilsey-dik! Bana soranlara hep söylediğim şey şu: ‘Bir hapla bu iş çözülebilseydi dünyada şişmanlık diye bir sorun kalmazdı şimdiye kadar!’

Geçen gün çok yakın bir arkadaşım bana şöyle dedi: ‘Simge, biliyorum zayıflama haplarını tavsiye etmiyorsun ve sağlıksız buluyorsun ama 5 kilo fazlam var. Ne olur bana bir ilaç söyle! Plasebo bile olsa bir şey içmeliyim. Zayıflatmasa bile, sen zayıflatıyor dersen ben inanırım ve içerim…’

Bu istekle ilk kez karşılaşmıyordum elbette. Danışanlarım da ilk başta sıklıkla bunu denerler: ‘Lütfen destek bir ilaç söyleyin!’ diyerek.

Amerika’yı yeniden keşfedemezsiniz. Sağlıklı kilo vermenin yöntemi çoktan bulunmuş. Sağlıklı beslenerek ve spor yaparak yavaş yavaş kilo verilebilir.

Geçtiğimiz günlerde basına yansıdı; biber hapı kullanarak kilo vermeye çalışan bir kadın az kalsın camndan oluyordu. Üzerinde hiçbir onay olmayan ve tek kelime Türkçe bilgi içermeyen hapı içen kişi bir haftada 6 kilo verdi. Ancak kendisini ‘Toksik Hepatit’ teşhisiyle yoğun bakımda buldu!

Şimdilerde moda, biber, mango ve ananas hapları. Her yaz başka bir meyvenin ya da sebzenin hapı moda oluyor. Ve her seferinde insanlar deniyorlar. Hep aynı yalan ve hep aynı söylemler. Her yazın başında o sezonun moda hapı neyse, insanlar tarafından öğreniliyor, ilk birkaç hafta hızla o haplarla kilo verenler ortaya çıkıyor. İnanılmaz büyük bir pazar yaratıyorlar. Benden önce herkes öğreniyor ‘moda hap’ın ne olduğunu!

Ve yaz bitmeden moda hapımızla ilgili ölüm ya da hastalık vakaları gündeme geliyor. Sağduyulu sağlık çalışanları, yazarlar yazıyorlar harıl harıl. ‘Aman sakın kullanmayın bakın neler oldu’ diye. Ne oluyor ki? Gelecek seneye kalmadan tüm olanlar unutuluyor ve yepyeni, mucizevi bir hap piyasaya çıkıyor. Hep aynı kısır döngü! ‘Bu seferki çok farklı’ deniyor; neyi farklı olabilir ki!

Bu tür zayıflama hapları, özellikle amfetamin, metam-fetamin, sibutramin veya efedrin gibi bağımlılık yapan ve sempatik sinir sistemini aşırı çalıştıran yasaklanmış maddeler içerebiliyor. Kalp hastalarında ritim bozuklukları yapıyor, kalp krizi riskini ortaya çıkarıyor, kalp kapak hastalıkları ve inme riskini artırabiliyor ve genellikle kilo vermeyi sadece geçici olarak sağlıyor. Bu maddeler, bu ürünlerin içine gizlice ve çok yüksek dozlarda ekleniyor. Etiketlere ise bu maddeler asla yazılmıyor. Herhangi bir kontrol de söz konusu değil. Bu hapları içenler farkına varmadan zararlı ve toksik bazı kimyasallan da vücutlarına sokuyor, yani zehirleniyorlar!

Ne olursa olsun zayıflama haplarının kontrolsüz satışı yasaklanmalı. Özellikle internet üzerinden yapılan satışları çok kontrolsüz ve tehlikeli buluyorum. Zayıflama haplarının izinlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından verilmesini ve piyasada olan bütün hapların toplatılarak incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bundan sonra piyasaya çıkacak ürünlerde de daha titiz davranılmak. Ama tabii ki her şeyden önce artık insanlar bilinçlenerek bu tür yollardan medet ummamalı!

Bazılarının, ‘ben hap içerim bana bir şey olmaz’ dediğini duyuyorum. Hap içtiniz, hastalanmadan zayıfladınız diyelim… Sonra ne olacak? Doğru beslenmeyi öğrenmediğiniz sürece kilo almaya devam edecek, hayatınızı bir hapa bağımlı hale getireceksiniz.

Bilinçli beslenerek yemeklerden tat almak, aynı zamanda sağlığınızı korumak için hapa ‘hayır’ deyin!




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir