Tuhaf Moda Akımları

Tuhaf Moda Akımları

TUHAF MODA AKIMLARI

Üzerimize giydiğimiz kıyafet aslında toplumsal olarak nereye ait olduğumuzu da gösteriyor. Dünyada genel bir moda anlayışı olmasına karşın her ülkenin kendine göre beğenileri ve moda akımlan var. Gelenekle yeniliğin birbirine kanştığı bu akımlar kimi zaman insan bedenine acı veriyor, kimi zaman acayip görünmesine yol açıyor. Sizin için küçük bir derleme yaptım.

gotik moda

Boynu uzatan kaim halkalar…

Tayland’daki Padaung Kabilesi kadınlan, uzun boyunun güzel göründüğünü düşünerek, inanılmaz fiziksel acı veren bir süreçten geçiyorlar. Kadınlar, boyunlarına, burunlarına ve kulaklarına taküklan kalın halkalarla boyunlarını sağlıksız bir biçimde uzaüyorlar. Bu akımı Afrika’da bulunan belli başlı kabileler de sürdürüyor. Hatta dudaklarına da çapı 25 cm.’yi bulan daire plakalar takıyorlar, bu plaka ne kadar geniş olursa o kadar önemli ve güzel göründüğü düşünülmekte. Ne üzücü, güzel görünmek adma ne kadar sağlıksız bir yöntem.

Küçük Ayaklar…

Neredeyse artık hepimiz Çinliler’in küçük ayaklı olabilmek için ayaklarına, 6 yaşından itibaren hiç çıkarmadıklan, ‘altın lotus’ adı verdikleri küçük çanklan giydiklerini biliyoruz.

Zavallı kadınlar sağlıklarını, beğenilmek ve beğendirmek adına bozmuşlar. Bu korkunç gelenek sanınm hala sürüyor, bence toplumun kadınlanna büyük bir ayıp.

İnce Gösteren Sıkı Korseler…

Fransızlar, bellerini ince göstermek için korselerle sıkıca bağlıyorlarmış. Kalçalarını büyük göstermek adma da jüponlarının altına, kalçalarını dik tutacak küçük yastıklar yerleş-tiriyorlarmış. Ne kadar rahatsız bir kıyafet… Düşünüyorum da biz çok şanslıyız, ne olursa olsun kalçamızda bir yastik taşımıyoruz öyle değil mi…

Çorap Lastiği ve Moda…

Fransa’da 13. Louis döneminde, bir av partisinde attan düşen Matmazel Fontage, dağılan saçlarını bir çorap lastiği ile topladığında bunun bir moda akımı olacağını bilmiyordu. O yıl kadınlar araşma Fontage stili adını verdikleri bir saç modası oluşmuş.

Erkek ceketlerinde sol yaka iğnesi…

Erkek ceketlerinin sol yakasındaki iliğin nasıl ortaya çık-üğına ilişkin ilginç bir öykü var. Ingiltere Prensi’ne bir gezi esnasında güzel bir kadm çiçek armağan eder. Prens o kadının nazik davranışına karşılık olarak o anda ceketinin sol yakasına bir delik açar ve çiçeği oraya takar. Bu Ingiliz centilmenliğinin sonucu ortaya çıkan moda, günümüze dek ulaşmıştır.

Chanel’in kısa saçları…

Hür ve yalın giyimi, kadın dünyasına ilk kez getiren ünlü modaç^ .Çhanel’in gaz ocağı patlaması sonucu uzun saçlannın yanması yeni bir saç modasının doğmasına sebep olur. Modacı, bu patlama sonucunda saçlarını düzeltmek için erkek stiline uygun keser ve o şekliyle bir gece operaya gider. Kadınların uzun saçlarına alışık toplumun tüm ilgisini üzerine çeker. Ertesi gün Parisli kadınlar berberlerinden Chanel stili saç kesimi isterler…

Hitler klik…

Günümüz trendlerine acayip bir örnek Bangkok’dan… 2010’larda “Hitler klik” diye bir trend çıkmıştı. Özellikle turistlerin çok ilgisini çeken bu akımda, Hitler’e gönderme yapan çeşitli tasarımlar görüldü tişörtlerde. En ilgi çeken modelse, Teletubbies Hitler olmuştu.

Japonların Gotik lolitası…

Japon genç kızları lolita gibi giyinmeye bayılıyorlar. Mini etekler, diz üstü çoraplar, saç bantlarınıysa üç kızdan birinde mutlaka görürüz, filmlerde de dikkat ederseniz genelde bu tarz giyimden hoşlanıyorlar. Gotik lolita trendi ise danteller, şemsiyeler, siyah göz makyajları ile ilginç akımlardan biri olarak hafızalarda yer etti.

Erkekler için Jeggings, Meggingsler…

Skinny jean ve taytların birleşimi olan jeggings akımından erkekler de faydalanmışlardı. Adı da meggings modelleriydi.

Göz dövmesi…

Ben dövme severim, size daha önce de bahsettim, ama bu dövme sahiden akıllara zarar. Göze dövme akımı kısa bir sürede yok olsa da insanı ürperten bir şekilde ilginç akımlar arasmda yer aldı.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir