Mevsim Değişti, Acaba Neler Almalıyım?

Mevsim Değişti, Acaba Neler Almalıyım?

MEVSİM DEĞİŞTİ, ACABA YENİ NELER ALMALIYIM?

GARDIROP HAZIRLIĞI

Ben her mevsimin kendine göre bir gardrop hazırlığı olması gerektiğine inananlardanım. O yüzden mevsimsel düzenlemeler yapmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Hem şık olmak için hem de gözden kaçırdığınız parçaları hazırlamak açısından son derece faydalı.

Ben genelde her mevsim geçişinde önce gardrobuma bakar, elimde olan parçaları değerlendiririm. Daha önce de söylediğim gibi en önemli tavsiyem; mevsim öncesi sezon alışverişi değil, sezon sonlarındaki büyük indirimleri takip ederek ileriki sezona yatırım yapmak. Elbette sezonda da alışveriş yapılacaktır, çünkü değişen trendlere uyum sağlayıp, modaya uyan birkaç parçayı edinerek harmanlayıp kullanmak hem şık olup hem hem trendi takip etmek önemli, benim seçimim; sezon sırasında pahalı ama modası geçmeyen klasik ürünlerden çeşitli parçalar edinerek gerçek bir yatırım yapmak oluyor.

GARDIROP HAZIRLIĞI

Şimdi gelelim, mevsimlere göre, klasik ve gardrobunuzda mutlaka olması gereken parçalara ve o parçaları kombinleme stillerine…

Haydi beraberce ve dikkatlice göz atalım.

İçeriğe Ait Başlıklar

Sonbahar

Sonbahar denince akla ilk gelen renk tonları; kahveler, bejler, griler olur genelde. Bana göre sonbaharın tnust have/mutlaka olması gereken parçası tabii ki trençkot, yani yağmurluk.

Ben genelde sütlü kahve tonlarını tercih ettiğim yağmurluklarda, kumaşın kalitesine, yağmura dayanıklılığına ve tabii ki şıklığına bakıyorum.

Yatırım diye düşünerek pahalı bir trençkot alıyorsak, hemen hemen tüm kıyafetlerimizle kombinlenebileceğine emin olmalıyız. Ben bu sebeple sütlü kahve ve kahve tonlarını tercih ediyorum.

Sonbahar için gerekli bir parça da jean mont. Bu parçayı ilkbaharda da kullanabileceğimizi düşünerek sınırsız seçeneklerdeki birini terdh etmeliyiz. Bana kalırsa yıkaması, rengi, tonu ve aksesuarlan, hem gündüz hem gece kullanılabilecek bir model olursa işiniz kolaylaşır. Bu, birkaç sezondur, özellikle jean ürünlerinde yırtık parçalar, eskitilmiş yıkamalar ve boyfriend yani bol modeller revaçta. Ben birkaç sezon diyorum ama ister 801er, ister 901ar, hangi döneme bakarsanız bakın, jeande yırtık modası sık sık kendini tekrarlayan bir şey. O yüzden bunu şık parçalarla da kombinlemekten kaçınmayın.

Sonbahar için deri ceketler de çok önemli parçalar. Siyah benim her zaman deride ana rengim, ama bordo ve kahve tonlan da hemen hemen her şeyle kombinlenip daha dikkat çekici bir şıklık yaratmanızı sağlayabilir.

Sonbahar için önemli bir aksesuar ise; şemsiye. Ben her şemsiyesini hemen kaybeden dalgınlardan olduğum için genelde en ufak çantaya bile sığabilen boyları tercih ediyorum. Şemsiyeyi de düz renklerden terdh etmenizi tavsiye ediyorum. Böylece yağmur altında bile kombininizi bozmadan şık kalmayı . başarabfHîsiniz.

Kış

Yaz aylarında bile üşüyen biri olduğumdan daha önce de bahsetmiştim, işte bu yüzden kışı en zorlu geçirenlerdenim. Kışın şık olmak yanı sıra benim için en önemli şey üşümemek…

Hem üşümeyip hem de karda, çamurda komforumdan ödün vermek istemiyQrum. O yüzden kış şıklığı biraz daha zorlu olabiliyor benim için.

Kış için akla ilk gelen ve en kullanışlı renkler, yine kahve tonlan, siyah, gri ve beyaz. Tabii beyazı pantolon veya mantoda değil, kazak, ceket gibi parçalarda öneriyorum. Birkaç yıldır koyu yeşil ve bordo da kışla çok özdeşleşmiş renkler oldu.

İlk tavsiyem; yine hem gündüz, hem gece kullanabileceğiniz, yatırım parçası olarak iyi bir markanın kaşmir bir mantosunu edinmeniz. Tercihen siyah renk her kıyafetle kombin yapılabileceği için kolaylık sağlar, imkanınız varsa bir de kahve tonlarında bir manto edinirseniz harika olur.

Diğer olması gerekenler listesindeki parçamız ise, tabii ki çizme. Tavsiyem mutlaka bir tane siyah düz, klasik, mümkünse modası hiç geçmediği için binici çizmesi edinmeniz. Her bütçeye uygun olanını bulmak da çok kolay.

Bir tane de, yine siyah, ama topuklu, klasik ve her şeyle uyumlanan çizme edinmeniz gerekli. Kış topuklarının kalın olması size büyük kolaylık sağlar.

Gelelim kış aksesuarlarına… Kaşkol, eldiven, bere… Ben bunlarda da düz renkleri ve koyu renkleri tercih ediyorum. Kaşkolda biraz daha desen kullanıyorum ki mantomun dışında görünen parça biraz hareketli olursa fazla sadeliği kırıp biraz daha şıklık katabileyim ya da mantoma kontrast yapan düz renkleri tercih ediyorum. Siyah manto üzerinde kırmızı eldiven, kaşkol ve bere sizce de çok şık durmaz mı…

Ve geldik benim esas kış parçam olan deri pantolonlara… Deri pantolonlan yine joker gibi… Gündüz düz botlar ve kazaklarla, akşamları şık büstiyerler, topuklu ayakkabılar ve gömleklerle şıklaştırarak kullanabilirsiniz. Öyle ki benim tüm kışım herhalde çoğunlukla deri pantalonlarla geçiyor. Bunların da siyah başta olmak üzere kırmızı kahve ve bordolan tavsiye ederim.

İlkbahar

Yazı müjdeleyen ve benim en az yaz kadar çok sevdiğim bu mevsim genelde pastel renklerin hakimiyetine sahiptir. İlkbahar aylarında hava genelde yanıltıcı olduğu için bence bu sezonun must haveleri; merserize trikolar. Merserize trikoları her bütçeye uygun bulabilirsiniz, ama tabii ki tavsiyem; kaliteli merserizeye dikkat etmek ki sadece tek sezon değil birkaç sezon kullanabilelim. İnanın ucuz ürün alıp tek yıkamada kaybetmekten daha ekonomik.

Bir diğer ana parça da bana göre uzun elbiseler… Üzerlerine jean montlarla çok kolay ve şık bir şekilde kombinlenebilirler ve bahar ruhunu çok güzel yansıtabilirler. Yine ilkbahar için önemli parçalar da pastel tonlarda olmalı, genelde açık pembe, mavi, yeşil ya da sütlü kahve süet ceketler…

Uzun süredir renkli deri ceket hemen hemen her mevsim kullanılıyor. Üstelik hem ilkbahar hem sonbaharda kullanarak bu parçayı da daha etkili hale getirebilirsiniz.

Yaz

Geldik benim favori mevsimime. Neon renkler yaz için tavsiyem. Bana yazm gelişini hatırlatıyorlar.

Benim için yazm must have parçası; jean şortlar. Her mar-. kada, her1 boy, her renk ve aksesuarlı türleri mevcut. Benim yazın en çok giydiğim parça. Çünkü gündüz düz sandaletler, tişörtlerle, gece de topuklu ayakkabılar ve gömleklerle çok kullanışlı parçalar…

Bandaj elbiseler yaz için ikinci tavsiyem. Hemen hemen her rengi ve her bütçeye uygunu mevcut, üstelik hafif balık etli hanımlar için vücudu toparlama özellikleri de olması dolayısıyla mükemmel bir seçim. Yaz için özellikle nar çiçeği turuncu krem tonları benim tercih ettiğim renkler. Bu renkler bronz tenle çok daha güzel duruyor.

Ayakkabıda tercihim ise yazlık yerlerde genelde daha spor ve rahat olması açısından ya düz sandaletler, ki bunlar da taşlı ve metal aksesuarlılar en sade elbiseyi bile çok sıklastı-nyor ya da dolgu topuklar. Özellikle mantar veya hasır dolgu topuklar hem rahat ve hafif hem de yazlık yerlerde çok daha şık duruyor.

Yaz için ayak güzelliğine güvenenlere ince bantlı ayakkabılar tavsiyem. Ayakta çok seksi durması nedeniyle elbiseyi veya kombinimizi de ekstra şıklaştırıyor.

Kumaş şortlar da yaz için şık, rahat ve gece-gündüz birleştirilmesi gereken zamanlarda çok kullanışlı. Diyelim ki sabah evden gömlek, kumaş şort ve parmak arası sandaletlerinizle çıktınız, akşam eve uğramadan bir yemeğe gitmeniz gerekiyor. Çantanıza atmış olduğunuz bir topuklu ayakkabı ve gösterişli bir kolyeyle anında gece modunuza bürünüp geceye de rahatlıkla devam edebilirsiniz.

Yazın en önemli kısmı plaj şıklığı tabii ki, ama o başlı başına bir konu ve başka bir yazımda mevcut.

Haydi hanımlar, her mevsimin en şık hanımı olmak için kolları sıvayın.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir