Yaz mevsimi ile pedikür bakım önerileri

Yaz mevsimi ile pedikür bakım önerileri

Yaz demek, birbirinden seksi sandaletlerin ucundan göz kırpan gökkuşağı renklerindeki tırnaklar demek. Bakımlı olmalarının öneminin altını çizmemize gerek var mı? Serinletici ayak pudraları, peeling’ler ve çok daha fazlasıyla ayaklarınızı şımartmanın ve onları açık hava sezonuna hazırlamanın şimdi tam zamanı!

SANDALETLERİNİZLE KONTRAST RENKTE OJE SEÇEREK SİZ DE BU CARPICI ETKİYİ YAKALAYABİLİRSİNİZ!

Yaz mevsimi, özgürlük duygularının dönemidir. Bu, ayaklarımız için de geçerli! Artık kapalı ayakkabıların içinde saklanmak zorunda olmayan ayaklarımıza özel ilgi gösterme zamanı.

pedikur

RUTİN HERSEYDİR

Haftada bir veya iki kez uygulanan düzenli bakım, kadife kadar yumuşak ayaklara kavuşmanızı sağlar. 5-10 dakikalık, 20-35 dereceli dinlendirici bir ayak banyosuyla nasırlaşmış bölgeleri yumuşatın. Biberiye, okaliptüs veya kekik gibi bitkilerin yağları, tüm vücudun kan dolaşımını harekete geçirir, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir. Ardından peeling uygulayarak cildi ölü deriden arındırın, yenileyin ve yumuşatın.

HAFİFLETİN VE DİNLENDİRİN

Ayaklarınızdaki ödem ve yorgunluk hissinden mi şikayetçisiniz? St. Regis Iridium Spa’da Uzak Doğu’nun nokta baskı masajlarından esinlenerek hazırlanan ayak ve yarım bacak masajıyla onları dinlendirmeye ve kan dolaşımınızı artırmaya ne dersiniz? Bu masaj, refleksoloji baskılarıyla ayaktaki enerji noktalarını uyararak yalnızca ayakların değil, aynı zamanda tüm vücudun rahatlamasını sağlıyor. 45 dakikalık Oriental Foot Experience masajının fiyatı fc350.

KADİFEMSİ TABANLAR

Yüksek topuklar ve fazlasıyla dar ayakkabılar ayaklan yorar. Bunun sonucunda çatlaklar ve nasırlar ortaya çıkar. Onlardan kurtulmak için ponza taşı ve törpülere başvurmak klasik yöntem. Şimdi size daha hızlı ve etkili bir seçenekten bahsedelim: SchoU Velvet Smooth Express Pedi. Daha az yıpratıcı bir seçenek sunan elektrikli pedikür aracı, 360 derece dönebilen özel geliştirilmiş silindir başlığı sayesinde sertleşmiş deriyi bir dokunuşta ve birkaç dakika içinde temizleyerek ayakları bebeksi yumuşaklığa kavuşturuyor. Son derece verimli bir diğer yöntem de Sally Hansen’ın Pumice Foot Polish ponza etkili ayak peeling’i. Çay ağacı yağı ve lavanta özleriyle zenginleştirilmiş içeriğiyle sertleşmiş ve nasırlaşmış deriyi hassas şekilde yumuşatmaya yardımcı oluyor.

ŞIMARTMA PROGRAMI

Shea yağı veya argan yağı, tabanlarımızdaki dayanıklı deriye nem verir, yumuşatır ve elastikiyetini artırır. Böylelikle çatlak oluşumu engellenir. Yüz ve ellere olduğu gibi, ayaklara da tüm yıl boyunca günde en az bir kez krem sürmek gerekir. Kremlerken beraberinde küçük bir masaj uygulamak kan dolaşımını hızlandırır, kasılmaları çözer ve vücudunuzu dinlendirir. Krem sürmeden önce ayaklarınızı bir tenis topunun üzerinde hareket ettirebilirsiniz. Bu yöntem refleksoloji masajı gibi etki eder. En iyi zaman akşam yatmadan öncesidir. Sabahları serinletici ayak spreyleri ve pudralar kullanarak ter oluşumunu önleyebilirsiniz.

AYAKLARA FITNESS

Yüksek topuklularla yürümek ayak için yorucu olsa da yasak değil. Önemli olan topuk yüksekliğini sıkça değiştirmeniz. Önerimiz: Birkenstock’larla stiletto’lar arasında mekik dokuyun! Ayaklarınızı zinde tutabilmek için ara sıra düzenli yalın ayak yürüyün. Esnetme ve ayaklarınızla küçük objeleri kavrama hareketleri de önemli. Gün içinde uygulayabileceğiniz bir egzersiz verelim: Ayak parmaklarınızın üzerinde durun, topuklarınızla 10 kez daire çizin. Böylece tendon ve bileklerinizin esnekliğini korursunuz. Kısacası, hareket etmek sadece zindeliğimize değil, ayaklarımıza da iyi gelir.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir