Dublin’de Tatil Dublin’de Gezilecek Yerler

Dublin’de Tatil Dublin’de Gezilecek Yerler

KELTÇEDEN GELEN ‘DUBH (SİYAH)’ VE ‘LINN (HAVUZ)’ KELİMELERİNİN BİRLEŞİMİNDEN OLUŞAN DUBLİN, MÜZİĞİN VE GUINNESS’İN BİR YAŞAM TARZI OLDUĞU, HAYAT DOLU BİR ŞEHİR. Eskiden Birleşik Krallık’m bir parçası olan İrlanda Cumhuriyeti’nin başkenti olan Dublin’e, İstanbul’dan direkt 4-4.5 saatte uçabiliyorsunuz.

Bavul hazırlarken aklınızda tutmanız gereken detay ise İrlanda’nın dört mevsim yağışlı bir havasının olduğu.

İrlanda, Schengen ülkeleri arasında yer almıyor. Dolayısıyla ülkeye giriş için İrlanda vizesi almak gerekiyor. Aynı zamanda, Birleşik Krallık ile birkaç sene önce yapılan bir anlaşmayla Türk vatandaşları, İngiltere turist vizesiyle önce İngiltere’ye giriş yapma koşuluyla İrlanda’ya, aynı vize ile giriş yapabiliyor.

Dublin

Dublin’de tek bir havaalanı var.

Şehre gitmek için en kolay taşıma aracı ise Aircoach isimli şehir ve havaalanı arasında sadece birkaç yerde duran özel otobüsler olacak. İnternetten ya da otobüse binerken bilet satın alabilirsiniz.

Şehrin merkezinden geçen Liffey nehri, şehri kuzey ve güney olarak ikiye ayırıyor. Şehrin güney kısmı çift sayılı posta kodlarıyla ifade edilirken, kuzey tarafı tek sayılarla belirtilmekte. Dublin’i en güzel şekilde tecrübe etmek için şehir merkezinde konaklamayı tercih edin ve mutlaka yürüyerek keşfedin.

Otel ararken, aramanızı şehrin güney merkezi Dublin 2, 4 ya da kuzey merkezi Dublin l’e göre yapın.

İrlanda, aile yaşantısı açısından da Avrupa’nın incisi olarak görülüyor. Güvenli ülke, mimarisi ve de ülkede yaşam çocuklar göze alınarak planlandığından ailece harika bir tatil geçirebilirsiniz. Örneğin, kaldırımlarda rahatlıkla bebek arabalarıyla yürüyebilir veya çoğu bara çocuklarınızla birlikte girebilir ve içki içebilirsiniz.

Size verebileceğim en iyi tavsiye ise, Dublin’de müze gezme planlarını bir yana bırakıp, bol bol yürümeniz ve çevrenize dikkatle bakmanız; çünkü burada hayat sokaklarda!




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir