Sömestr tatilinde gidilecek kamplar ve fiyatları

Sömestr tatilinde gidilecek kamplar ve fiyatları

Sömestr tatilinde çocuklar artık büyükanne yanına değil kampa gidiyor. Sanattan bilime, spordan yabancı dile pek çok alanda düzenlenen kamplara katılan çocuklar eğlenirken öğreniyor. Fiyatlar makul, talep yoğun…

MİLYONLARCA öğrencinin heyecanla beklediği sömestr tatili için sayılı günler kaldı. 20 Ocak’ta başlayıp 6 Şubat’ta sona erecek bu 16 gün için planlar şimdiden hazır. Çünkü sömestr demek hem tatil hem de eğlence demek. Tatili dolu dolu geçirmek isteyenler için türlü alternatif mevcut. Mesela çocuğunuz uzaya meraklı ise İzmir’deki uzay kampı harika bir seçenek olabilir. Ya da Koç Üniversitesi’nin İngilizce kampı ile eğlenirken dilini geliştirebilir.

Bu noktada nostaljiye çok da kaçmadan şunu söylemek mümkün: “Bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu.” Sömestr zamanını top oynayarak ya da köyüne giderek geçiren bir neslin yetişkinleri olarak zamane çocuklarını kıskanmak için pek çok sebebimiz var. Yıllar içinde artan ve çeşitlenen sömestr etkinlikleri öğrenmeyi eğlenceli kılıyor.

Okul duvarlarından dışarı taşan öğrenme eylemi çoğu çocuğun bakış açısını değiştiriyor. Bu nedenle pek çok ebeveyn sömestr tatilinde çocukları için farklı bir şeyler arıyor.

BEYİNLER GELİŞİYOR

İlki geçen yıl düzenlenen Beyin Çocuk Kampı farklı bir deneyim sunuyor. 22-27 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek olan 8-10 ile 11-13 olmak üzere iki ayrı yaş grubuna göre hazırlanan kamp doğadan teknolojiye, bilimden sanata çocuk beyinlerinin farklı özelliklerine yönelik atölyelerden oluşuyor. Geçtiğimiz yıl haziran ayında yapılan kamp Şile’deydi. Kampa Türkiye’nin dört bir yanından 82 çocuk katıldı. Bu yılki kampın adresi ise Antalya. Ailelerin bu tür etkinliklere gösterdiği ilgiyi sorduğumuzda bunu Beyin Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sinan Canan şöyle cevaplıyor:

“Günümüzde beceri geliştirme bir tutku halini aldı. Aslına bakarsanız çocuklar da en iyi hedef kitle. Zira ne öğretseniz rahatlıkla alabilecek harika beyinlere sahipler.” Canan, çocukların tatil dönemlerinde böyle etkinliklere katılmasının çok güzel olduğunu vurgularken uyarmayı da unutmuyor; çünkü bu işin istismar edilebildiğine de dikkat çekiyor. “Kısacık zamanlarda gerçek üstü hedeflerle ailelerin ‘başarılı çocuk’ isteklerine hitap eden programlar ilan edilebiliyor” diyen Canan, bu tür programlarda çocukların ne istediğine hiç odaklanılamadığını ifade ediyor. Çocukların her birinin kendine has özellikleri olduğunu söyleyen Canan, çocukların doğuştan getirdikleri harika becerilere sahip insanlar olduklarının altını çiziyor.

KÖYE DEĞİL KAMPA

30 yılı aşkın bir süredir çocuklara yönelik spor, sanat, İngilizce, doğa ve liderlik içerikli okul dışı eğitim programları ve kamplar düzenleyen Geleceğin Yıldızları bugüne dek 69 ülkeden 30 binden fazla öğrenciyi ağırladı. Sömestr dönemi için 8-17 yaş grubuna yönelik Uludağ ve | Antalya’da iki özel program düzenleyen firma, kayak ve snowboard seven gençler için Uludağ Kampı’nı organize ediyor. Kamp, Uludağ Beceren Otel’de 8-13 ve 14-17 yaş grubuna özel olarak 22-27 Ocak ve 27 Ocak-1 Şubat 2017 tarihlerinde düzenlenecek. 30 Ocak-4 Şubat tarihlerinde ise 9-14 yaş grubundaki öğrencilere yönelik Antalya’da bir kamp programı var. Burada da spor, sanat, liderlik ve eğlence içerikli Antalya Multi Aktivite Kampı düzenlenecek.

Üç yıldır yaz ve sömestr kampları düzenleyen Kristal Çocuk ise butik bir eğitim merkezi olarak hizmet veriyor. Bu nedenle sınırlı sayıda öğrenci kaydı alıyor. Bu yıl en fazla 40 öğrenciye kamp hizmeti sunacak olan firmanın Genel Müdürü Asuman Koru-gan, yıllar içinde çocuklar için tatil anlayışının değiştiğini anlatıyor. Korugan, “Önceleri anne çalışıyorsa tatillerde çocuklar anneanne-babaanne ve dedelere emanet edilirdi. Son yıllarda bu durumun azaldığını gözlemliyoruz. Şimdi eğilim, çocukların tatilin bir bölümünde aile büyükleriyle vakit geçirmesi, diğer bölümünde ise profesyonel bir merkezden destek alınması yönünde” diye konuşuyor.

HAYDİ UZAYA!..

Neden dünya yuvarlak, Mars’ta yaşam mümkün mü, yıldızlar ölür mü gibi sorular soran bir çocuğunuz varsa hemen İzmir’e doğru yola çıkın. Zira bu çocukların büyük keyif alacağı bir yer var bu şehirde: Uzay Kampı. Sadece çocuklara değil uzaya meraklı yetişkinlere de kapıları açık olan Uzay Kampı konaklamalı ve günlük turlarla yılda yaklaşık 13 bin kişiyi ağırlıyor.

Özellikle 9-15 yaş grubundan büyük ilgi gördüklerini kaydeden Uzay Kampı Yurtiçi Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Emre Aday, gençlik programlarının yıl boyunca sundukları program kontenjanlarının büyük bir kısmını doldurduğunu anlatıyor. Bu sömestr ailelerin çocuklarıyla birlikte katılabilecekleri Aile-Çocuk Uzay Kampı’nı sunacaklarını kaydeden Aday şu bilgileri veriyor: “Program ebeveynin çocuğuyla iletişimini güçlendirip ortak anılar yaşaması için eşsiz bir fırsat. 9-15 yaş grubundan çocuklar için kampa kendi başlarına katılıp uzay teknolojilerini uygulamalı öğrenecekleri, NASA tasarımlı simülatörleri kullanıp sanal uzay uçuşu yapacakları iki ve beş günlük interaktif program seçeneklerimiz de olacak.”

DAHA ÖZGÜVENLİ OLUYORLAR

Yaz döneminde ilk defa “Space Maker” programını gerçekleştireceklerini söyleyen Aday, bunu altı gün sürecek yaz kampı olarak planladıklarını belirtiyor. Aday, ayrıca 2017 sonunda yepyeni eğitim simülatörünün programa entegre edilmesiyle ilgili planları olduğunu da söylüyor.

Başta da belirttiğimiz gibi bu etkinlikler salt eğlenceden ibaret değil. Eğlence öğrenmeye aracılık ediyor, çocukların ilgisini canlı tutuyor. Sömestr tatilinde bu etkinliklerden herhangi birine katılmış bir 0F çocuğun dünyasının nasıl değiştiğini merak ediyoruz.

Ne kadar etkililer ve bir çocuğun dünyasında nasıl değişimlere vesile oluyorlar?

Prof. Dr. Sinan Canan, amaçlarının katılımcıları eğitmekten ziyade onları keşfetmek olduğunu r’s<T’ar’ anlatıyor. “Eve döndüklerinde kendilerini bilimsel çalışmalara, müzik enstrümanı çalmaya veya yeni bazı konuları okumaya adayan çocuklarımız oldu” diyen Canan, bazı ailelerin bu kadar kısa sürede yaşanan dönüşüme şaşırdıklarım aktarıyor.

Osman Gözet de kamp deneyimi olan çocukların daha özgüvenli, sağlıklı ve problem çözme becerisi yüksek insanlar olarak hayata hazırlandıklarını kaydediyor. Kampların takım çalışması, liderlik, uzlaşma ve saygı gibi değerleri geliştirdiğini sözlerine ekleyen Gözet, kampların gençlere yeteneklerini keşfetme imkanı da sunduğunu belirtiyor.

ÇOCUKLARI OLUMLU ETKİLİYOR

Asuman Korugan ise, Kristal Çocuk’ta bilim, sanat ve mutfak atölyeleri düzenlerken başka atölyeleri de misafir ettiklerini kaydediyor. Farklı atölyelerle çocukların ilgi alanlarım gözlemleme fırsatı bulduklarını söyleyen Korugan, ailelere bu konuda geri bildirim yaptıklarını onların da çocuklarını ilgileri doğrultusunda yönlendirdiğini ifade ediyor. “Atölyelerin sosyalleşme, eğlenme, yaratıcılığı ortaya çıkarma, çocuğun enerjisini yapıcı bir şekilde harcaması gibi faydalarının yanı sıra önemli bir fiziksel getirisi de söz konusu” diyen Korugan şunları ifade ediyor:

“Tablet bilgisayar, cep telefonunda oyun gibi şeylerle fazla vakit geçiren çocukların motor becerileri yeterince gelişmeyebiliyor. Atölyelerde büyük ve küçük kaslarını kullanan çocukların motor becerileri de gelişiyor. Tüm bu faktörler günlük yaşamına olumlu etki ediyor.”

Emre Aday da Uzay Kampı’na katılanlarm hayatında oluşan farklılıklardan örnekler veriyor. “Kamp programlarına katıldıktan sonra kariyerini fen ve mühendislik alanında yapmaya karar veren, üniversite bölüm tercihlerinde astronomi, uzay bilimleri, havacılık, uçak mühendisliği gibi alanlara yönelen çok sayıda öğrencimiz var” diyen Aday, Türkiye’nin gelecekteki uzayla ilgili çalışmalarında aktif rol oynayacak mühendislerin, araştırmacıların kamp mezunu öğrenciler arasından çıkmasının kendilerini

Her yaşa, her cebe uygun

• Beyin Çocuk Kampı bu sömestr için Antalya’da kamp düzenliyor. Beş günlük kampın fiyatı 1.700 TL.

• Geleceğin Yıldızları farklı yaş gruplarına yönelik çeşitli kış aktiviteleri düzenliyor. Uludağ Kayak ve Snowboard Kampı 8-13 ve 14-17 yaş arasını çocuklar için 3.650 TL. Antalya Multi Aktivite Kampı ise 9-14 yaş arasına hitap ediyor ve ücreti ise 1.950 TL.

• Kristal Çocuk sömestr kampı iki dönemden oluşuyor. İlk dönem 25-30 Ocak’ta, ikinci dönem ise 1-5 Şubat tarihlerinde. Bir haftalık tam gün program 550 TL iken iki haftalık tam gün program 900 TL.

• Uzay Kampı, sömestr için 27-29 Ocak tarihlerinde iki günlük Yıldızlar ve Gezegenler Macerası düzenliyor. Türkçe eğitim 315 dolarken İngilizcesi 345 dolar. Robot Aktiviteli Uzay Yolcuları 22-27 Ocak ve 29 Ocak-3 Şubat tarihlerinde yapılacak. Bu etkinliğin Türkçe ücreti 660 dolarken İngilizcesi 710 dolar. 22-27 Ocak, 29 Ocak-3 Şubat olmak üzere iki farklı tarihte düzenlenen Uzay Yolcuları kampının Türkçe ücreti 620 dolarken İngilizce ücreti 680 dolar.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir