Kahkül Saç Kesim Modelleri

Kahkül Saç Kesim Modelleri

Kahkül kestirmeli miyim? Giderek anneme mi benziyorum? Ne giymeliyim? Doğru kişiyi bulabilecek miyim? Hangi kitabı okumalıyım?

Dışarı mı Çıkayım Evde mi Kalayım?

Kendine sürekli sorduğun bu soruların tümüne cevabımız yok. Ancak ilk soruya cevabımız: Evet. Tabii burada sadece klasik kesim kâhkülden bahsetmiyoruz. Çünkü 2017 yılında kâhkül, farklı şekil ve modellerle karşımıza çıkıyor. Yani her saç tipine (kıvırcığa bile!) ve kesime (özellikle katlı ve kısa modellere) uygun bir alternatif var. Hâlâ emin değil misin? O zaman seni ilerleyen sayfalara alalım.

KÜT KESİM KÂHKÜL

Çocukken birçoğumuzun sahip olduğu bir model. Günümüzde de her saç uzunluğuna yakıştığı için altın değerinde sayılıyor. Küçük bir değişiklik ve büyük bir etki mi istiyorsun? Öncelikle sana yakışıp yakışmayacağını öğren.

BUNLAR SENİ ANLATIYORSA…

  • Saçın kalın telliyse. Saç Stilisti Ashley Rubell, bu modelin dolgun bir saçta daha iyi durduğunu söylüyor.
  • Saç çizginde farklı yöne doğru uzayan saç tellerin yoksa. Eğer varsa şekil vermen zor olabilir.
  • Saçın dalgalı olmaktan ziyade düz olma eğilimindeyse veya düzleştirmek senin için sorun değilse.
  • Yüzün yuvarlak değilse. Rubell, “Küt kesim kâhkül çeneyi yumuşatır ve yüzünü daha yuvarlak gösterir” diyor.

SALONDA: Gözlerinle kâkülün bittiği yer arasında en az bir santim kalmalı. Çok küt durmalarını önlemek için saça biraz doku verilebilir. New York’taki John Frieda Salon’dan Kerastase Danışmanı Matt Fugate, “Saç stilistinden bazı saç tellerini daha yana doğru kesmesini iste” diyor.

ŞEKİLLENDİRME TÜYOLARI: Bu sayfalardaki saçlara şekil veren Fugate, “Saçın ıslakken kâkülünü düz olarak tara. Ardından düz bir fırça yardımıyla saçını düzleştirerek kurut” diyor. Daha fazla pürüzsüzlük istersen, kenarları daha oval olan Philips KeraShine Saç Düzleştirici (£192,99) gibi bir düzleştirici tercih edebilirsin.

MİNİMAL KAHKÜL

Alnından sadece bir buçuk parmak kadar aşağı inen bu kâhkül modeli için Saç Stilisti Mark Townsend, “Farklı tarzı olan kızların tercih edeceği, alışılmadık bir görünüm” diyor. Belki de bu yüzden Audrey Hepburn ve Bella Hadid gibi stil ikonlarının tercihi olmuş durumda.

BUNLAR SENİ ANLATIYORSA…

  • Saçın düzse. Bu model kıvırcık saçta epey kötü durur.
  • Bob ya da lob modeline sahipsen. Uzun saç bu kâhkülü olduğundan da kısa gösterir.
  • Yüzün yuvarlak ya da ovalse. Rubell, “Bu kâkül yüz şekline biraz açı ekler” diyor.

Saç çizginde farklı yöne uzayan saç tellerin yoksa. Fugate, “Varsa bunlar kâkülü alttan zorlayarak aradan fışkırabilir. Çünkü kâhkül onları aşağıda tutacak kadar ağır değil” diyor. c Alnın ortalama ya da küçükse. Diğer türlü kaşlarının üzerinde çok fazla boş alan kalır.

SALONDA: Hedefin, hafifçe sivriltilmiş uçları olan bir kâkül kestirmek olmalı. Saç stilisti saç uçlarını ustura kullanarak inceltmeli.

ŞEKİLLENDİRME TÜYOLARI: Townsend, “Eğer bu modele aşırı ısı uygularsan, saçın çivi gibi dimdik durabilir ve hoş görünmez” diyor. Kendisi, karışık ve tutam tutam bir görünüm için taramadan önce saça şekillendirici krem uyguluyor ve kendi hâlinde kurumaya bırakıyor. Amway Şekillendirici Krem Satinique (t48,80) deneyebilirsin.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir