Evde Tarhana Çorbası Tarifi

Evde Tarhana Çorbası Tarifi

Kış aylarım tarhana çorbası ve turşu olmadan düşünemiyorum. Bu tarifte annemin mis kokulu, pembe renkli tarhanasını kullandık. Bizim tarhana Trakya usulü. Pembe renkli, toz veya kırıntı şeklindeki tüm tarhanalarla (Uşak tarhanası gibi) çorbayı deneyebilirsiniz. Domates ve kırmızı biberin bollaştığı ağustos ayında tarhananızı kendiniz hazırlamak isterseniz annemin tarifini de yazdım.

Tarhana çorbasını sütlü yapabilirsiniz. Hiç salça kullanmadan 2 bardak su, 2 bardak süt karışımıyla pişirebilirsiniz.

Tarhana Çorbası

4 kişilik

• 4 silme çorba kaşığı toz tarhana

• 4 su bardağı (800 mİ) su (oda sıcaklığında)

• 1 tatlı kaşığı tereyağı

• 1 çorba kaşığı domates salçası

• Tuz, karabiber

Tarhanayı 1 su bardağı oda sıcaklığında suyun içinde erimeye bırakın. Vaktiniz varsa 3-4 saat bekletilirse kıvamı ipek gibi olur, vaktiniz yoksa hiç bekletmeden de kullanabilirsiniz.

Tereyağını çorba tenceresinde eritin. Salçayı katın, güzel kokusu gelene kadar 1-2 dakika kavurun. 3 su bardağı oda sıcaklığında su ilave edin. Su kaynamadan, hemen tarhanalı suyu katın. Tuzunu serpin. Ateşin altını iyice açm. Devamlı kanştırarak, fokur fokur kaynamasını bekleyin. Kaynayınca altını kısın. Kapağını örtün. 5 dakika da bu şekilde pişirip ateşten alın. Karabiberini serpin. Sıcak sıcak sofraya getirin. Yanında acı biber, kızarmış ekmek, tereyağı, lezzetli bir beyaz peynir veya turşu çıkarabilirsiniz.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir