Cilt kremi seçerken…

Cilt kremi seçerken…

Tüm cilt tipleri için en önemli şey, nemlendirme…

Eğer cilt 20’li yaşlarda nemden yeterince nasibini almışsa, kırışıklıkların oluşumu da daha geç ortaya çıkar. Yağlı ciltler için ideal olan yosun bileşenli günlük bakım kremleri kullanmak. Meyve asitli kremler ise kuru ciltlerde etkili. Bitkisel yağlardan oluşan esansiyel yağ asidi bileşenli kremler, hassas ciltleri yatıştırıcı etkileriyle biliniyor. 30 yaşından itibaren cildin hücre yenileme sürecini uzatmak için gece bakım kremi kullanmaya başlamak gerekiyor. Hafif, yağsız emülsiyonlar yağlı ve karma ciltlerde etkiliyken, kuru ciltlerin ihtiyacı zengin içerikli kremler olarak öne çıkıyor. Antiaging bakımı 40 yaş altı ciltler için önerilmiyor. Bu ürünlerin erken yaşlardâ kullanımı alerjik reaksiyonların ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor.

Cilt kremi seçerken

Peeling’i kimler yapmalı, kimler uzak durmalı?

Ölü hücreler cilt yüzeyini mat gösteriyor. Cilt yüzeyi ne kadar pürüzsüz ise ten de o kadar parlak ve sağlıklı görünüm kazanır. Bu yüzden peeling ürünleri aşağı yukarı tüm cilt tiplerine uygun olarak geliştiriliyor. Yeni nesil peeling ürünlerinin çok hassas ciltlerde kullanımı önerilmiyor. Ayrıca çok kuru ciltler de bu ürünlere karşı olumsuz reaksiyon gösterebiliyor. Eğer ne yapmanız konusunda emin değilseniz, ürün kullanımı öncesinde doktorunuza danışın. Kullanım sonrasında ciltte kızarıklıklar oluşabilir. Cildinizi acil olarak yatıştırmak için hafif içerikli bir nemlendiriciye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Peeling uygulamaları ve maskeler cilt yüzeyinde birikmiş atıkların temizlenmesi için birebir. Bununla birlikte peeling’ler cildin kan dolaşımını hızlandırıyor ve ten anında parlak bir görünüme kavuşuyor. Cildiniz kuruysa gerekli cilt temizliğinin ardından krem peeling uygulaması yapabilirsiniz. Bu uygulama genellikle zengin bir içeriğe sahiptir ve cildin daha masaj sırasında gerekli yağı ve nemi almasını sağlar. Sentetik granüllerdeıı oluşan peeling küreciklerinin uygulama sonrasında yıkanabilir olması da pratik bir yöntem. Pek çok granülün içinde tamamen yok olana dek cildi temizleyen çekilmiş kiraz çekirdeği de bulunuyor.

Vücut peeling’lerini de cildinizin hassasiyetine göre 1-3 hafta ara ile uygulayabilirsiniz. Kuru ve hassas ciltler için önerilen doğal yağ içerikli tuzlu peeling’ler. Duş ya da banyo sonrasında nemli cilde masajla yedirin ve daha sonra durulayın. Bu yöntem, uygulama sonrasında kullandığınız kremin de ciltte çabuk etki göstermesini sağlar.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir