Seyahat Valizi Hazırlaken Ne Yapmalıyım?

Seyahat Valizi Hazırlaken Ne Yapmalıyım?

Bugün sizlere biraz seyahate çıkmak ve seyahat valizi hazırlamak konusunda bir şeyler yazmaya karar verdim. Hayatta en sevdiğim çeylerden biri seyahat. Ailem ortaokuldan itibaren beni dil kursları sayesinde yurtdışına dahi kendim gidebilecek şekilde alışürdılar. Aile seyahatlerimiz dışmda kendi başıma çok rahat ve keyif alarak seyahat eden biriyim. Hele modellik mesleği bu yönden hem bana güzel anılar hem de deneyimler sağladı.

Bazı günler dört-beş gün süren bir yurtdışı fuarından gelir, o gece evde yatamadan yeni bir valiz hazırlayıp geri havaalanına giderdim. Hatta evde hazır birkaç valiz bulundurduğum zamanlar bile oldu. Bu zamansız sıkışık seyahatlerde bile hiç yakınmadım. Her an her yere uçmaya hazırdım.

Hayatımda balenin en önemli etkilerinden biri olan, bazen ne yazık ki arkadaşlarımı yoran aşın disiplinli yapım sonucu valiz yapmak konusundaki konsantrasyonum ve organizasyonum görülmeye değer şahsen.

Seyahat Valizi Hazırlaken

Bu konuda size öncelikli tavsiyem; son dakika valiz yapmaktan kaçınmak gerektiği. Eğer bir gün öncesinde hazır valiziniz olursa son dakika unuttuğunuz ya da gözünüzden kaçan şeyleri de alma şansınız olur. Ben bunu da şansa bırakmamak için genelde unutulabilecekler malzemeleri yerleştiririm, mesela kremler, ilaçlar… Bunlan tek tek not alırım ve valize yerleştirdikçe de hazırladığım listede üzerini çizerim. Ve ikinci tavsiyem: Kozmetik eşyalarınızı güzel paketleyin, çünkü benim kadar organize valiz hazırlayan biri bile bir keresinde patlayan bir krem yüzünden mahvolan elbiselerle karşılaşmıştır.

Fazla kıyafet taşımamak ve o gün için ne giysem düşüncesini hafifletmek için iyi bir tavsiyem var; Günü gününe kıyafet kombinlen yapın. Kaç gün kalacağınızı iyi planlayıp gündüz ve akşam ne giyeceğinize karar verip ona göre sayıyla koyun ki boş yere ild günlük tatile dev valizle gitmeyin. Mümkün olduğunca az parça almak için özellikle ayakkabılan birkaç kombinle giyilecek şekilde alın. Pantolon ve şortlan da öyle yapabilirsiniz. Bunu giyer miyim acaba tereddütüne düştüğünüz parçalan almayın. Kendi tecrübelerime dayanarak diyorum ki o parça giyilmeyecek.

Tabii ki valiz hazırlamanın ilk adımı hava durumu kontrolü olmalı. Valizi mutlaka ona göre yapmalısınız. Eğer benim gibi çok üşüyen biriyseniz, yaz seyahati bile olsa, girip çıktığınız mekanların klimalan sebebiyle üşüyebilirsiniz, buna tedbir olarak da yanınıza bir ceket, hırka veya ince mont almanızı tavsiye ederim. Şahsen şu an bir temmuz sabahında Bodrum’dan deri ceketle dönen biriyim.

Ayakkabılara olan tutkum belli sizin de öyle olduğuna inanarak onlan da güzel yerleştirin derim. Mutlaka ayakkabıların içlerini doldurun ki kırılmasınlar. Ben genelde, yazsa bikini pareo gibi şeylerle ve kısa çoraplanmla doldurarak hem ayakkabılarımı korurum hem de yerden tasarruf ederim. Kış mevsimiyse çoraplar ayakkabılarımın içlerini doldurmaya zaten yetiyor.

Genelde çok zorda kalmazsanız kınşma tehlikesi olan şeyler de almayın, özellikle otelde kalmıyorsanız. Eğer ütü yapmak benim hobim diyorsanız onu bilemem tabii.

Benden valiz tüyoları bu kadar, ufak tefek ama önemli detaylarla güzel bir valiz hazırlayıp sorunsuz bir tatil yaşayabilirsiniz.

Şimdiden iyi tatiller…




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir