Tülin Şahin’den Cilt Bakım Önerileri

Tülin Şahin’den Cilt Bakım Önerileri

Tülin Şahin
Top Model, Moda Programcısı, Yazar

“IŞIL IŞIL BİR CİLDE SAHİP OLMAK İSTİYORSANIZ DUŞTAN ÖNCE KILLARI SERT YAPILI BİR FIRÇAYLA TÜM VÜCUDUNUZU FIRÇALAYIN. AYNI İŞLEMİ YÜZE ÖZEL FIRÇALARLA DA UYGULAYABİLİRSİNİZ’

Top model olarak ülkemizi dünyada temsil eden, 15 yıldır modellik yapan, yıllardır gece gündüz demeden defileden defileye, çekimlerden çekime koşturan Tülin Şahin, bu yoğun temposuna rağmen daima güzel görünmeyi başarıyor. Üstelik güzellikle ilgili ‘Sırlar’, ‘Kral, Prens ve Fakir’, ‘Siz Hala Diyet mi Yapıyorsunuz?’, ‘Top Model Nasıl Olunur?’, ‘Her Daim Fit’ isimli beş kitabı var. Güzellikten ondan daha iyi kim anlayabilir? Biz önerilerini uygulamak için sabırsızlanıyoruz. Peki ya siz? Deneyimli modelin güzellik tüyolarını uygulayarak bir model gibi hissetmeye ne dersiniz?

tulin sahinden cilt bakim onerileri

ÜZÜM MUCİZESİ

Üzüm, içerdiği antioksidan ve nem açısından çok özel bir meyve. Hem yiyerek hem de cildimize sürerek vücudumuzu bu nimetten mahrum bırakmamalıyız. Tülin Şahin’in güzellik sırlarından biri de üzüm suyu.

Sıcak bir banyonun ardından buzdolabında soğuttuğunuz çekirdeksiz kırmızı veya yeşil üzümü ortadan ikiye kesin. Düz tarafını cildinizde gezdirin. Kan dolaşımını hızlandırmak için yüzünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Üstüne üzümden yarım salkım koparıp blender’dan geçirin ve masajdan sonra afiyetle için. Böylece vücudunuza hem içten hem de dıştan antioksidan ve nem kazandırmış olursunuz.

ÇOK ETKİLİ CİLT KÜRÜ

Cildinizi hızlıca toparlamak ve güzel görünmek istiyorsanız şeker, tuz, Türk kahvesi ve zeytinyağından oluşan bir karışım yapıp cildinize uygulayabilirsiniz. Türk kahvesi çekirdekleri incecik olduğu için cildi çizmeden canlandırır. Zeytinyağı nemlendirir, tuz siyah noktaları etkisiz hale getirir, toz şekerin parlaklığı ise cildinize geçer. Sadece yüzünüze değil, vücudunuza da uygulayabilirsiniz. Manikür ve pedikür için vaktiniz yoksa, hızlıca sonuç almak için tırnaklarınıza da maske yapabilirsiniz.

GÜZELLİK TAVSİYELERİ

• Dolgun dudaklara sahip olmak için dudaklarınıza kese yapabilirsiniz. Tabii nazikçe…

• Duşa girmeden dudaklarınıza krem sürün ve bir çocuk diş fırçasıyla yumuşakça fırçalayın. Ya da bir parça buzu dudaklarınızın üzerinde gezdirin ve üzerine dudak dolgunlaştırıcı bir krem sürün.

• Cildimize yaptığımız gibi saç diplerine de pekala peeling yapabiliriz. Saçlarımıza sürdüğümüz şekillendiriciler saç derimizi örterek saç köklerini kapatır. O nedenle vücudunuza ya da yüzünüze kullandığınız peeling ürününü saç diplerinize de sürebilirsiniz. Böylece saç dipleriniz hava alır ve saçlarınız daha rahat uzar.

• Hindistan cevizi suyu güzellik iksiridir. Saçlara, vücuda ve cilde sayısız faydası var.

• Işıl ışıl bir cilde sahip olmak istiyorsanız duştan önce kılları sert yapılı bir fırçayla tüm vücudunuzu fırçalayın. Aynı işlemi yüze özel fırçalarla da uygulayabilirsiniz.

• Vücudunuzu fırçalarken ellerinizi ve ayaklarınızı da unutmayın. Yatmadan önce el ve ayaklarınızı da fırçalayarak üzerine yoğun nemlendiricili kremler sürerseniz, sabaha pamuk eller ve ayaklara kavuşursunuz.

TOP MODEL MAKYAJI

• Makyaja başlarken yüzünüzdeki renk eşitsizliklerini giderecek bir baz kullanın. Kapatıcıyı sadece gerekli gördügünüz yerlere sürün ve sabitlemek için üzerinde toz pudra gezdirin. Hafif bazlı bir fondöten ya da renkli nemlendiriciler kullanabilirsiniz. Üzerine transparan bir pudrayla fondöten ve kapatıcıyı sabitleyin.

Burnunuz genişse burun kenarlarını fırça yardımıyla boyayabilirsiniz. Maskara, olmazsa olmaz! Maskara, makyaj yapmasanız da yüzünüze anında canlılık getirir. Önce kirpiklerinizi kıvırın, ardından birkaç kat maskara uygulayın.

• Gelelim allığa… Allık sürerken siz de modeller gibi aynanın karşısına geçerek gülümseyin ve tam elmacık kemiklerinizin üstüne sürün. Çıkık elmacık kemikleri istiyorsanız, yanaklarınızı içinize çekerek boşlukları ten renginizden yarım ton koyu bir allıkla renklefıdirin. Ardından dudaklarınızı da bir kalemle çizerek dudak fırçasıyla ruj sürün. Makyajınızı tamamladıktan sonra bir kaş fırçası ile kaşlarınızı tarayın ve boşluklajrı bir kalemle hafifçe doldurun.

CİLT TİPİNE GÖRE BAKIM ÖNERİLERİ

Kuru ciltler

Çabuk yaşlanır. Su ve yağ bazlı nemlendiricilerden yağ bazlı olanlarını tercih edin. Bol miktarda su ve zeytinyağı tüketin.

Yağlı ciltler

Problemli bir cilt olsa da, en iyi özelliği en geç yaşlanan cilt tipi. Klasik hatalardan birini yapıp yağı yok etmek için sert makyaj temizleyicileri ve nemlendiriciler kullanmayın. Cildinizin daha fazla yağlanmasına ve sivilcelenmesine yol açabilir. Yağ dengeleyici ürünler, jel veya sabun bazlı temizleyiciler tercih edin. Özellikle yağlı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmakta fayda var.

Karma ciltler

T tipi denen cilt: alın, burun ve çenenin yüzün diğer taraflarına göre yağlı olması. Yanakları nemli tutup, T bölgesinde yağı dengede tutacak ürünler kullanılmalı.

Bunları mutlaka yapın!

1. Mükemmel bakışlar için iyi bir makyajdan fazlası gerekir. Uyku alışkanlıkları, beslenme şekli ve kullanılan ürünlerin içerdiği bileşenler, gözlerin nasıl göründüğünde büyük rol oynar.

2. Çok fazla kafein tüketmek derinin kurumasına yol açar. Ancak göz kremlerinin içeriğinde yer alan kafein, göz altı torbalarının ve siyah halkaların azalmasına, daha açık renk bir deri oluşumuna yardımcı olur.

3. Uykusuz bir gecenin ardından kullanılan poşet çaylar gözlere iyi gelir. Poşet çayları sıcak suda beş dakika beklettikten sonra suyunu sıkın ve buzdolabına koyup soğutun. Geriye doğru uzanın ve soğuk çay torbalarını gözlerinize koyun. Böylece şişlikler ve kızarıklıklar azalır, gözler rahatlar.

4. Aloe vera, güneş yanıkları için bilinen en etkili tedavilerden biridir. Ancak aynı zamanda kuruluğu yatıştırmak için de kullanılır. Cilde nem kazandırmak, rahatlatmak ve beslemek için aloe vera içeren ürünleri tercih edebilirsiniz.

5. K vitamini içeren göz kremleri kullanmak, göz altlarında oluşan siyah halkalarla savaşmak için etkili bir yol.

6. Dilimlenmiş soğuk salatalıkları gözlerinizde bir süre bekleterek şişlikleri önleyebilir ve tahrişi azaltabilirsiniz.

7. Göz altında oluşan şişlikler için kafein, yeşil çay özü ve papatya içeren göz kremleri kullanabilirsiniz.

8. Makyaj malzemelerinin de son kullanma tarihleri var. Yüz pudrası, eyeliner, kapatıcı ve far iki yıl, maskara ve göz kremleri altı ay, fırçalar doğru muhafaza edildiği sürece 10 yıl kullanılabilir.

9. Yüzünüzde biriken kirler ve ölü hücrelerden arınmak için haftada 2-3 kez peeling yaptırabilirsiniz.

10. Dış etkenlerden kaynaklanan hasarı önlemek için nemlendirici kullanabilirsiniz. Ayrıca bol su içmek cildinizi nemlendirmeye yardımcı olur.

11. 20’li ve 30’lu yaşlardaysanız, retinol, C vitamini ve hyaluronik asit içeren cilt bakım ürünlerini tercih etmelisiniz.

12. Güneş koruyucu ve nemlendirici kremleri deri yaşlanmasını engellemek için kullanabilirsiniz. Düzenli kullanım ile cilt daha sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşur.

13. Günlük cilt bakım ürünlerinin kullanımında belli bir sıra izlemelisiniz. Önce cilt temizleyici ve tonik yardımıyla temizlemeli, serum ve nemlendiriciler ile nemlendirmeli, ardından korumak için SPF içeren ürünler kullanmalısınız.

14. Deride su kaybı en çok gece gerçekleştiği için gece kremi kullanmak şart!

15. Yüz yogası yapmak yüz kaslarını güçlendirir, kırışıklıkları ve sarkmaları önler. Haftada 2-3 kez doğru bir şekilde yaparak yaşlanmayı geciktirebilirsiniz.

16. Kışın sıcak su ile banyo yapmayın. Ilık su ile pH’ı cilde uygun (pH 5.5) sabun içermeyen temizleyiciler tercih edin. Banyoda 10 dakikadan fazla kalmamaya çalışın.

17. Banyo sonrasında, nemlendirici kreminizi cildiniz tamamen kurumadan uygulayın.

18. Sigara içmeyerek cildinizin daha iyi beslenmesini sağlayın.

19. Selüliti önlemek için en etkili ve ucuz yöntemlerden biri, cildi kuruyken kalbe doğru fırçalamak. Böylece kan dolaşımı ve hücrelere oksijen ve besin gönderilme oranı artar, yağ ve toksin birikimi azalır.

20. Akneli ciltleri temizledikten hemen sonra nemlendirici sürmek doğru değil. Yeni yıkanan cilt gergin olduğu için gereğinden fazla nemlendirici emebilir. Nemlendiriciyi en az 15 dakika sonra sürün.

21. Düzenli egzersiz yapmak besinlerin daha hızlı emilmesine yardımcı oluyor. Dengeli beslenmek temiz ve pürüzsüz bir cilt kazanmakta etkili. Kolajen ve keratin üretimi dengesi için yeterli bir uykuya ihtiyaç var. Derin solunum ise cilde oksijen sağlamak için önemli.

22. Muz, ekmek, şeker ve şekerli yiyecekler düzenli olarak tüketilirse cildin bozulmasına sebep olabilir. Ciltte sarkmalara ve kırışıklıklara yol açar. Koyu büyük lekeler ve sivilceler oluşur. Uzak durun!

23. Greyfurt, portakal, kivi, soğan ve biber gibi besinler ciltteki kolajeni korumanızı ve daha sıkı, elastik bir cilde sahip olmanızı sağlar.

24. Vanilya yağı, acı bir aromaya sahip. Cildinizi besler ve yumuşatır.

25. Jöle ve saç spreyi gibi ürünler saçı kurutur ve matlaştırır. Haftada bir kere şampuana kabartma tozu eklemek ise saçın bakımlı kalmasına ve parlak görünmesine yardımcı olur.

26. Yaz aylarında öğlen güneşine maruz kalmak tehlikeli olabilir, özellikle 11.00-15.00 saatleri arasında güneş ışınları çok güçlü olduğu için koruyucu kullanmak gerekiyor. Bu erken yaşlanmanızı engelleyecek.

27. Cilt temizliği önemli ancak çok fazla uygulamak cilde zararlı. Cildi sabah ve akşam, günde iki kere temizlemek yeterli.

28. Deniz yosunu maden bakımından oldukça zengin. Kandaki pil dengesini korumaya yardımcı oluyor, cildin yaşlanmasını önlüyor. Bu sebeple deniz yosunu içeren ürünler tercih edebilirsiniz.

29. Güneş lekeleri yaz aylarında ortaya çıkar, kış aylarında tamamen kaybolur. Kışın kaybolmayan lekeler kalıcıdır. İkisinin ortak özelliği ise güneşe olan hassasiyetleri. Bu sebeple dört mevsim güneş koruyucu krem kullanmak önemli!

30. Kışın hyaluronik asit, squalen, seramid içeren nem bakım maskeleri uygulamalısınız. Yüzünüzü ve ellerinizi soğuk hava koşullarından koruyun ve nemlendirici kullanarak destekleyin.

Kızlar Aşağıdaki SOSYAL MEDYA DA Paylaşalım Çirkin Arkadaşlarınız da Güzelleşsin 🙂




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir