Yeni yıla dair bir “yapılacaklar listesi”

Yeni yıla dair bir “yapılacaklar listesi”

Her ne kadar yıl içinde bir kısmını unutsak da, yılbaşında hayaller kurmak ve güzel kararlar almak bile yeterince heyecan verici. Önümüzde tüm güzellikleriyle yaşanmayı bekleyen koskoca bir yıl var. Gelin hep birlikte yeni yıla dair bir “yapılacaklar listesi” eşliğinde bol bol dilek tutalım.

1) HEDİYE ALALIM

Sevdiklerimizle aramızdaki iletişim köprüsünü sağlamlaştıran en önemli unsurlardan biri hediyeleşmek. Hediyenin maddi değerinden çok, seçimi için ayrılan zaman ve hediye alınacak kişinin özel zevkleri ön plana çıkıyor. Doğru hediye seçimi, aynı zamanda karşımızdaki kişiyi iyi tanıdığımızı ve ona verdiğimiz değeri yansıtıyor. Alışverişe çıktığımızda kendimize hediye almayı unutmamak “olmazsa olmazımız” olsun!

2) KENDİMİZE DAHA İYİ BAKALIM

Hayatımızdaki her şey ve herkes, biz olduğumuz için var! Psikolojik ve fiziksel ON sağlığımıza göstereceğimiz özen, sevdiklerimize göstereceğimiz özenin de bir göstergesi. Bu nedenle bu sene kendimize cok iyi bakalım, hatta kendi kendimizin üzerine titreyelim.

yeni-yilda-yapilacaklar

3) KİLO VERELİM

Meşhur “pazartesi kararları”, koskoca yılın başında yine karşımızda! Evet, bu yıl yapılacaklar listesinin başında “fazlalıklardan kurtulmak var”. Hani şu gardıropta bekleyen muhteşem elbise var ya, işte bu sene onun içine rahatça girebilelim!

4) SPOR YAPALIM

Spor salonlarına kaydolup bir süre sonra üşengeçlik yaparak bırakmaktan vazgeçiyoruz. Sporu ve sağlıklı beslenmeyi hayatın içine yerleştirelim. Böylece o çok sevdiğimiz kurabiyelerden de mahrum kalmamış oluruz.

5) YAKIN ÇEVREMİZİ KEŞFEDELİM

Sokağa çıkalım. Ağaçlara, kuşlara, taşlara daha önce hiç bakmadığımız dikkatle bakalım. Herkesin asılmış suratına inat insanlara, sokak hayvanlarına gülümseyerek selam verelim. Peşine takıldığımız güzellikler, belki de bize yepyeni maceraların kapısını açacak.

6) MÜZİKSİZ KALMAYALIM

Hayatımızın her alanına eşlik eden müzik, duygularımızı ifade etmemize yarayan en güzel araç. Sesimizin harika olması hiç gerekmez, şarkı söylemeyi deneyelim. Müziğin gücünü sadece dinleyerek de hissedebiliriz.

7) HOBİ EDİNELİM

Hayatın streslerinden uzaklaşmanın ve zihni olumlu anlamda meşgul etmenin en iyi yollarından biri hobi edinmek. Enstrüman çalmayı öğrenmek, koroya kaydolmak, takı kursuna gitmek gibi zorluk derecesi farklı onlarca hobi bizleri bekliyor!

8) SANATA ZAMAN AYIRALIM

Konser, sinema, opera, tiyatro, sergi… Sanatsal etkinliklere giderek ruhumuzu besleyebiliriz. Hafta sonları sanatsal etkinliklere katılmak haftaya dinlenerek başlamayı sağlıyor.

9) BİLMEDİĞİMİZ BİR YERE GİDELİM

Daha önce hiç gitmediğimiz, ziyaret etmediğimiz dünyanın ya da şehrin bir köşesini keşfedelim. Uzaklara gitmenize gerek yok, bir düşünün bakalım, belki de yaşadığınız ilçede hiç görmediğiniz bir müze vardır!

10) SOKAKTAKİ DOSTLARI UNUTMAYALIM

Özellikle kış aylarında sokaktaki tüm canlılar için bir şeyler yapabiliriz. Kartondan kedi evi yapmak, uygun köşelere mama-su bırakmak ya da evsiz insanlar için çeşitli çalışmalara katılmak hiç zor değil!

11) YAKINLARIMIZA ZAMAN AYIRALIM

Ailemiz, akrabalarımız, arkadaşlarımız ve sevdiğimiz kim varsa daha çok zaman ayıralım, hayatın iyi-kötü günlerinde paylaşımcı olalım.

12) kendimizi ödüllendirelim

Uzun süredir istediğimiz herhangi bir eşyayı ya da kıyafeti almayı daha fazla ertelemeyelim. Kendimize sevdiklerimizle birlikte güzel bir lokantada yemek ısmarlayalım. Abartmadıkça alışveriş herkese iyi gelir.

13) YAŞADIKLARIMIZI YAZALIM

Yazılanların edebi değer taşıması gerekmez, sadece rehabilitasyon amacıyla yazmak bile önemli. Deşarj olmanın en iyi yollarından biri olan yazmak, sizi farklı ufuklara taşıyabilir.

14) GEREKSİZ GERGİNLİK YAPMAYALIM

Sürekli şikayet eden kronik mutsuzlardanolmayalım. Sürekli stresli olmayı seçersek hayatın bize uzattığı çiçek buketlerini göremeyiz.

15 )YATIRIMLARIMIZI DENGEDE TUTALIM

Ne cepte akrep olsun ne de har vurup harman savuralım. Sonrasında rahat etmek için yarını bugünden düşünmek gerek. Anları yaşayalım derken, geleceği zora sokmayalım.

16) STK GÖNÜLLÜSÜ OLALIM

Engelliler, korunmaya muhtaç çocuklar, barınak hayvanları, şifa bekleyen insanlar, yoksullar… Destek verirken aslında destek gördüğünüzü anlamak isterseniz herhangi bir sivil toplum kuruluşunun kapısını çalabilirsiniz.

 




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir