Online Etkinlikler

Online Etkinlikler

EVDE kaldığımız süre zarfında herkesin hayatında değişiklikler oldu. Çoğumuz günlerini büyük ölçüde online ortamlarda geçiriyor. ,Bu nedenle pek çok sektör etkinliklerini dijital teknolojinin imkanlarını kullanarak online hale getirdi. Kimi kurum online eğitimlerini çeşitlendirirken kimi de egzersizlerle karşımıza çıkmaya başladı. Aralarında çocukları düşünenler de var. Ücretsiz olarak sunulan bu etkinliklerde içerikler genellikle işin uzmanları tarafından aktarılıyor. Evde kaldığımız bu süre zarfında günlerimizi keyifli ve verimli geçirmenin yollarını sunan kurum ve şirketleri sizler için araştırdık…

“EĞİTİMLERE KESİNTİSİZ DEVAM”

‘Evde Kal’ çağrısı ile birlikte sahip oldukları dijital altyapının kapsamını genişlettiklerini ve eğitim sürecine devam ettiklerini söyleyen Tezmaksan ? Akademi Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “İstihdamı artırmaya yönelik merkezi eğitimlerimizi online platformlarda sürdüreceğiz” diyor.  Eğitimlerin Tezmaksan Akademi web sayfası ve Youtube kanalları üzerinden doküman ve videolarla yapıldığını belirten Aydoğdu, Nisan ayı itibariyle de webinar üzerinden eğitimlerin yapılacağını ve salgın ortadan kalkıncaya kadar devam edeceği bilgisini paylaşıyor. Tüm sınavların online olarak gerçekleşeceğini söyleyen Aydoğdu, “Sertifikaları basılı ve dijital formatta hak sahiplerine ileteceğiz. Eğitimlerimiz ücretsiz” eliyor. Eğitimde sürdürülebilirliğin önemine değinen Aydoğdu, meslek lisesi öğrencileri, meslek yüksekokulunda ilgili bölümlerde okuyanlar, mühendislik fakültesinde eğitim gören gençler ücretsiz uygulamalı eğitimlerin ana odak gurubunu oluşturduğunu vurguluyor.

ETKİNLİKLERİNİ DİJİTALE TAŞIDI

Girişimcilik Vakfı, tüm dünya ile birlikte Türkiye’nin de içinde bulunduğu bu zor süreci, girişimcilik ekosistemi, fellow’ları ve tüm gençler için faydaya dönüştürmek üzere #DijitalEvimizGirvak projesini başlattı. Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül, “ilk adım olarak 12 Mart’ta ofisimizi evlerimize taşıdık. Tüm etkinliklerimizi dijitalleşlirdik” dedi. GCoffee etkinliğinin her sabah 10:00 ile 10:40 saatleri arasında düzenlendiğini söyleyen Aygül, “Etkinliği sadecetefe, fellow ve mezunlara yönelik düzenliyor kahvemizi hep beraber sanal olarak içiyoruz’’ diyor. GTalks’u ise her hafta perşembe günü 14.30’da 20 dakika olacak şekilde girişimcilik, hayat ve teknoloji sohbeti gençlerle buluşturduklarını da belirtiyor. FellowUp online etkinliğinin ise yalnızca fellow’lara açık  olduğunu söyleyen Aygül, “IBMSkillsbuild’e ise daha önce Girişimcilik Vakfı’na başvuru yapmış ve belirli bir aşamaya gelmiş herkes katılabiliyor” diyor.

Katılımcıların daha çok gençlerden oluştuğunun bilgisini veren Aygül, katılımcıların etkinliklere çok hızlı adapte olunduğunu söylüyor. İlk değerlendirmeler sonrasında yüzde 90 oranında olumlu geri bildirim aldıklarım da sözlerine ekleyen Aygül, konuşmasını şu sözlerle tamamlıyor: “Dünyayı daha iyi bir yer haline getirecek dönüşümü girişimcilerin başlatacağına inanıyoruz. ”

E-TICARET EĞİTİMLERİ

Ticimax E-ticaret Sistemleri de eğitimlerini online ortama taşıyan bir diğer şirket. Üç yıldır binlerce kişiye ücretsiz e-ticaret eğitimi veren Ticimax Akademi, eğitim, sohbet ve seminerlerini online ortamda gerçekleştiriyor. Eve kapanıldığı bu süreçte, e-ticarctin hızlı yükselişinin bilgi paylaşımı ve eğitimleri zorunlu kıldığına değinen firmanın kurucusu ve TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi Cenk Çiğdemli, “Gelen yoğun talep üzerine her hafta gerçekleştirdiğimiz ücretsiz eğitim, sohbet ve seminerlerimizi online olarak devam ettirme kararı aldık” diyor.

Uzaktan eğitim, evden çalışma modellerine alışmaya çalıştığımız bu dönemde, sektöre giriş yapmak isteyen sayısında ciddi bir artışın meydana geldiğini söyleyen Çiğdemli, “Herkes evlere kapanınca e-ticaret sitelerinin iş yükü arttı. Bu da sektörde yeni bilgilere olan ihtiyacı artırdı. Birçok insan işini online ortama taşıyarak, e-ticarete başlamak istiyor” diyor.

Ücretsiz e-ticaret eğitimlerinin düzenli olarak web bitesi üzerinden takip edilebileceğini hatırlatan Çiğdemli, e-ticaret sohbetleri seminer serisinin ise 15 günde bir Zoom üzerinden ücretsiz olarak devam edeceği bilgisini veriyor. Eğitim prog ramlan ticimax.com/eticaret-egitim/ adresinden takip edilebilir.

GENÇLERİ HEDEFLİYOR

“Oyun dünyasının her geçen sene daha da büyük kitleleri içine alarak genişlediğini belirten ESL Türkiye Genel Müdürü Doruk Demirsar ise, bu genişleme ile pazarın çeşitlendiğini ve yeni kariyer fırsatlarının ortaya çıktığını belirtiyor. Global oyun sektöründe öne çıkmayı hedeflediklerini söyleyen Demirsar, “Intel ESL Gaming Fest kapsamında yürüttüğümüz çalışmalara bir yenisini ekledik. Next Level Gaming Talks’ta sektör profesyonellerini oyun tutkunlarıyla bir araya getirecek, oyun dünyasıyla ilgili merak edilen her konuyu gündeme taşıyacağız. Böylece sektörde kariyer hedefleyen gençlerin doğru bilgilere ulaşmasını sağlayacağız” diyor.

Next Level Gaming Talks ile oyun dünyasının profesyonellerini gençler ve aileleriyle buluşturmayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Demirsar, “Her hafta Youtube üzerinden canlı olarak gerçekleştirilecek sohbetlerde, e-spor ve oyun endüstrisi hakkında okul öncesi eğitimden kariyere kadar birçok konu ele alınacak.” Toplam 10 hafta sürecek etkinlik serisinin ilki “#EvdeKal & Oyun Dünyasına Giriş Yap” başlığında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

ARTER’DE HAREKET ATÖLYESİ

Covid-19 salgınının yayılma riskine karşı alman sağlık tedbirleri kapsamında ziyarete kapalı olan Arter, öğrenme Programı’nın uzun soluklu süreçlerinden biri olan Hareket Atölyeleri’ni çevrimiçi ortama taşıyor. Dila Yumurtacı’nın gerçekleştireceği “Özgür Hareket / Anda Hareket” başlıklı atölye çalışması duygu ve düşüncelerin bedende nasıl or taya çıktığına, nasıl dönüştüğü üzerine eğilecek; gevşeme ve serbest bırakma egzersizleri yoluyla sinir sisteminin rahatlatılması-na odaklanacak. 15 Nisan’da başlayıp sekiz hafta boyunca her Çarşamba akşamı çevrimiçi olarak gerçekleşecek atölye çalışmasına ücretsiz olarak katılmak için ogrenme@ arter.org.tr adresine e-posta göndererek kayıt yaptırılması gerekiyor.

OYUN DEĞİL KODLAMA

Okulların uzaktan eğitime geçmesiyle beraber yeni eğitim modelleri tasarlanmaya, eğitim yöntem ve araçları da değişim göstermeye devam ediyor. Öğrencilerin derslerinden geri kalmaması ve evde öğrenme becerilerinin geliştirilmesi için eğitimciler özellikle teknolojik ve uygulamalı derslere ağırlık veriyor. Evde kalınan dönemin en verimli şekilde kullanılması için İELEV Okulları, anaokulundan itibaren başlattığı kodlama ve STEM derslerini artık online maker atölyeleri şeklinde düzenliyor. Uzaktan uygulanan bu program ile uygulayarak çocuklara problem çözme, eleştirel düşünme ve işbirliği içinde çalışma gibi becerileri bir arada kazandırılıyor. Bilim ve teknolojinin bir arada olduğu kodlama ve STEM eğitimleriyle öğrenciler erken yaşta kendilerini geliştirerek geleceğe hazırlanıyor. Öğrenciler, kodlama dersi ile hayal edip, üretip, tasarlarken STEM uygulamalarıyla ise STEM’in açılımı olan bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerinde pozitif deneyimler yaşıyorlar.

EVDE ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

Çocukları sanatın büyülü dünyasıyla buluşturan Akbank Sanat, bu ay kültür sanat etkinliklerine “Akbank Sanat Evinizde” çatısı altında sosyal medya kanallarında devam ediyor. Çocuk atölyeleri sanat eğitmeni Barış Karayazgan’ın yürütücülüğünde çocukların evdeki malzemelerle, kendi kendilerine veya ebeveyn desteği alarak gerçekleştirebilecekleri atölyeler Akbank Sanat Youtube kanalından Cumartesi günleri yayınlanacak. Ayrıca Nisan ayı boyunca, her Cumartesi, Akbank Sanat Dans Atölyesi eğitmenlerinden dansçı ve koreograf Bengi Yörük tarafından verilecek. 4-6 Yaş Mini Egzersiz Serisi Akbank Sanat Youtube kanalından paylaşılacak.

Online buluşma ortamı

Finlandiya’da ODTÜ mezunu mühendisler tarafından kurulan DealRoom, 20 ülkede 120 etkinlikte insanları birbiri ile tanıştıran yenilikçi bir etkinlik yönetim platformu. Fiziksel etkinliklere katılan ama birbirleri ile tanışamayan insanları eşleştiren ve tanışmalarını sağlayan DealRoom, dünyayı kasıp kavuran salgın nedeniyle iptal edilen etkinliklere online çözümler,sunuyor. DealRoom, 10 dakika içerisinde etkinliği online hale getirmeyi sağlayan bir teknoloji sunuyor. Web, mobil web ve uygulama üzerinden çalışan platformda, yapılması gereken etkinliğe özel bir alan oluşturmak ve link üzerinden katılımcılara çağrıda bulunmak. Çağrılan katılımcılar, online etkinlik içerisinde profillerini oluşturup, hem diğer katılımcılarla toplantı organize edebiliyor ve sanal odalarda birebir görüşebiliyor, hem de yine sanal olarak konuşmacıların sunum yaptığı konferanslara katılabiliyor.

Merve Yılmaz




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir