Yeni Kaş Trendleri ve Moda Kaşlar

Yeni Kaş Trendleri ve Moda Kaşlar

Eskiden incecik kaşlar modayken günümüzde kaşlara da bir haller oldu. Yogan, kalın ve şekilli kaşlar hiç olmadığı kadar moda. Haliyle her geçen gün yeni bir kaş trendi duyuyoruz. Peki hangi yöntem hangi amaca hizmet ediyor acaba ? işin uzmanlarına sorduk.

LONG TIME LINER

En basit tanımıyla kaşları boyayarak şekillendirme yöntemi. Bu yöntemde organik boya kullanılarak derinin üst katmanı renklendiriliyor. Kaş dökülmelerinde, kaştaki yara izlerinde, dikiş izlerinde ve bununla beraber proporsiyona uygun olmayan kalıcı kaş şekillerinde uygulanan bir kamuflaj şekli. Uygulamalar ortalama iki sene kalıyor ama bu durum cilt tipine ve cilt yenilenme hızına göre değişiyor.

kaş modelleri

MİKRO PİGMENT UYGULAMASI

Nokta atışıyla kaş yüzeyindeki boşluklar dolduruluyor. Bu yöntem sayesinde kaş ve dudaklarda uygulama yapılabiliyor, bazı kusurlar kapatılıyor. Etkisi 8-9 ay sürüyor.

MICROBLADING

Kaş yüzeyine, mevcut olan kılın anatomisine uygun yatay çizgiler yapılıyor. Bu özelliğiyle Long Time Liner’dan farklı. Lokal anesteziyle yapılan işlem 40 dakika sürüyor ve 2.5 yıl kalıyor.

FUE

Kaşın olmadığı veya kısmen kaybolduğu durumlarda uygulanan bir kaş ekim yöntemi. Bu yöntemle doğala yakın bir tasarım elde ediliyor. Başın arkasından alınan saçlar istenilen bölgeye ekiliyor ancak kıl kaynağı olarak saç kullanıldığı için ekilen kaşların düzenli aralıklarla tıraş edilmesi gerekiyor. Ayrıca görünüm olarak diğer kaş kıllarından farklılıklar gösterebiliyor.

PÜF NOKTASI

Bobbi Brown uzmanları doğru kaş şeklini bulmak için önce bir uzmana danışmamızı öneriyor. Kaşları renklendirirken doğru rengi bulmak çok önemli. Bunun için saç veya kaş renginizden yola çıkın ve asla daha koyu bir renk kullanmayın. İçten dışa doğru hareketlerle kaşlarınızı boyayın. Eğer kaşlarınız düzensizse renklendirdikten sonra şeffaf bir kaş şekillendiricisi sürün.

İŞİN UZMANLARI NE DİYOR?

PROF. DR. FERİT DEMİRKAN

ACIBADEM FULYA HASTANESİ ESTETİK CERRAHİ KONSÜLTANI

“KAŞ DÜŞÜKLÜĞÜNÜN EN BASİT TEDAVİSİ BOTOKS”

Kaş düşmesi genellikle 40’lı yaşların başlarında ortaya çıkar ve yorgun, dinlenememiş veya depresif bir ifadeye yol açabilir. Kaşların hafifçe aşağı düşmesi üst göz kapaklarında bollaşmaya neden olduğu için bazen kaş düşüklüğü ile göz kapağı düşüklüğü birbirine karıştınlabilir. Kaş düşüklüğünü ilk çıktığı andan itibaren tedavi etmek gerekir. Bunun en basit yolu ise botoks. Botoks beş ay gibi geçici bir süre ile etkili olmasına rağmen kaşı kaldırmada bir ameliyat kadar etkili. Uygulandığı noktaların yerine göre kaşa çeşidi şekiller vermek de mümkün. İdeal kaş tipi, kaşın dış 1/S’ünün biraz daha yüksekte olması. Etkisi üçüncü günde başlar ve yedinci günde oturur. Sürekli botoks yaptırmak istemeyen hastalara daha kalıcı girişimler önerilebilir. Bu konuda neredeyse ameliyatsız diyebileceğimiz diğer bir teknik; odaklanmış ultrason dalgaları ile kaş bölgesindeki cildin (gerekirse bütün yüzün) dermal tabakasının ısıtılması. Isınan kolajen kısalarak ciltte gerginlik sağlar. Bu uygulama biraz ağrılı olduğu için genellikle sedasyon altında yapılır.

Elde edilen kaş kalkıklığı hastanın cilt yapısı, yaşı ve yüz yapısına göre farklılık gösterebilir. Kaşın altındaki yumuşak dokuların erimesi de kaşın bir miktar düşmesine neden olabilir. Bu gibi durumlarda dolgu maddesi veya yağ enjeksiyonları çok güzel sonuçlar verir. Kaş kaldırmada en basit cerrahi girişim ise iple kaş asma. Lokal anestezi altında yapılabilen bu girişimle kaşlar üzerinde tek yönde açılan mikro dikenler bulunan ve bu nedenle ters yönde çekildiğinde dokuları yakalayıp çekme kuvveti olan özel dikişler kullanılır. Kalıcılığı sekiz ay ile 1.5 yıl arasında değişiyor. Daha kuvvetli ve daha kalıcı bir kaş kaldırma için cerrahi yöntemler de kullanılabilir. Genel anestezi altında yapılan bu tür işlemleri genellikle kaştan başka bir yere daha müdahale edilecekse tercih ediyoruz. Kaş kaldırmada kullanılabilecek son teknik ise açık cerrahi ile kaşları yukarı germe ameliyatı. Şakaklardaki saç bölgesi içinden başlayan bir kesi ile girilerek yine benzer iç askı yöntemleri kullanılarak kaşlar şakak bölgesine doğru asılır. Bu teknik, diğerlerinden farklı olarak deri çıkarmaya da izin verir. Dolayısıyla 60 yaş civarı, yüzü çok sarkmış hastalar için uygun. Kaşın olmadığı veya kısmen kaybolduğu durumlarda ise kaş ekimi yapıyoruz. FUE tekniği ile kaşlarda doğala yakın bir tasarım elde ediliyor.

MİNA ŞEYDİ CİLT TERAPİSTİ VE PİGMENTİST

“KAŞ TRENDİ YÜZE YAKIŞANDIR

Bana göre kaş trendi yüze yakışan ve gözü ön plana çıkarandır. Bu senenin trendi kalın ve düz kavisli kaşlar. Kaş üzerine dövme yapılmaz, dövme eski bir metot ve sağlık için zararlı, çünkü dermişe kadar gider ve kıl köklerine zarar verir. Şu an piyasada yaygın olan ve internet aracılığıyla öğrenip uygulanan birçok yanlış yöntem var. Ben mikropigmentasyon yöntemini uyguluyorum. Bu yöntemde uygulamadan sonraki iki gün kaşa su değdirilmemesi gerekiyor. Pigmentasyon sabitleştirici ve kaşın gürleşmesi için 10 gün sonra bitkisel yağlar kullanılır. Kaş kazınması ise önemli ve hassas bir konu, çünkü ayva tüylerini kazıyarak kaşı çoğaltmak gerekir. Hatta tecrübelerime göre alopesi areata ya da halk arasındaki adıyla saçkıran hastalığında bile kaş çıkarmak mümkün. Kıl tekniği yaparken de doğal bir görüntü elde edilmesi gerekir. Ancak kıl tekniği her kaşa uygulanmaz. Kaşın yapısına ve yüzeyine göre karar verilir.

BURÇİN GÖKSU

PROFESYONEL MAKYAJ UZMANI

“ÖNEMLİ OLAN DOĞAL GÖRÜNÜM”

Kaş yüzümüzdeki en önemli görsel öğe. Kişinin karakterini, duygularını ele veriyor. Kaş şekli yüzünüzü ayrıcalıklı gösteren tek kısım. Her yıl birbirinden farklı uygulama trendleri doğsa da son birkaç yıldır gerçek doğal görünüm kazandıran mikroblading sistemi çok beğeniliyor. Ben de mikroblading’i uyguluyorum. Genel olarak mikroblading yöntemini uygulatan kadınların kanı sulandıracak sıvı ya da katı ürünleri ilk 24 saat içerisinde almamaları gerekiyor. Uygulama 40 dakika sürüyor. Sonrasında bir haftalık bakımın ardından normal yaşantınıza devam edebiliyorsunuz.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir