Obeziteyi Yenmek İçin Vücudun Beklentileri

Obeziteyi Yenmek İçin Vücudun Beklentileri

OBEZİTEYİ YENMEK İÇİN VÜCUDUN BİZDEN KOLAY BEKLENTİLERİ VAR!

Vücudun şişmanlamasındaki en büyük etkenin, yiyecekler ile onun ihtiyaçlarını karşılayamadığımız zaman kendi yapısını koruyamaması, hastalanması ve genişleyerek yeni bir bedene sahip olması. Bedenin düzeltilmesi için tek ihtiyacı olanın düzenli ve sağlıklı beslenmek olması.

Obeziteyi Yenmek

1. Vücudumuz her zaman ekmek, makarna, pilav, tatlı, şeker, çikolata yediği için şişmanlamaz. Hatta bu saydığım yiyeceklerden çok miktarda yese bile kilo almayabilir.

2. Ancak vücut kendi yapısını korumak için ihtiyaç duyduğu gıdaları sindiremiyorsa, dolayısıyla çok aşırı tatlı isteği varsa ve ekmeksiz doymuyorsa kilo almaya başlar.

3. Hiç hareket etmiyor ve hareketsiz olduğu için sindirim sistemi çalışa-mıyorsa, vücut bütünlüğünü sağlayan malzemeleri sindirim sistemi ile içeri sokamadığı için vücudun yapısı sürekli gevşeyecektir. îşte o zaman vücut, yediği şekerli ve unlu gıdaları beyaz yağa çevirecek demektir. Bu da şişmanlamanın ilk adımıdır.

4. Burada öğrendiğimiz en önemli bilgi, şişmanlığın aslında ne olduğu ve ne olmadığıdır. Şişmanlık, yediğimiz fazla gıdalar ile değil, sindiremediğimiz gıdalar nedeniyle, vücut bütünlüğünü sağlam tutamadığı için başlayan bir gevşeme, genişleme ve en son içini doldurarak ağırlaşma sürecidir. Genişleme ile başlayan bu sürecin sonunda yağlanma olur.

5. Vücudumuzun enerji dengemizi kurabilmesi için, tıpkı doğanın dengesini korumak için tutturduğu ritim gibi, enerji ihtiyacını belli bir ritimde karşılamamız gerekli. Biz gündüz yaşayan canlılardan olduğumuz için bu enerjiyi gündüz vermemiz gerekiyor.

İdeal bedene dönme sürecimizde ritmik ve gündüz ağırlıklı beslenmek en önemli ve olmazsa olmaz kurallarımızdan birisi olmalıdır. Ritmik beslenmenin açılımı; sabah iyi bir kahvaltı, öğlen doyurucu bir öğle yemeği, akşam hazmı kolay ve rahat uyumamızı sağlayacak hafif bir akşam yemeği olmalıdır. Ritmik beslenmeye geçerken sabah kahvaltımızı ve öğlen yemeklerimizi özellikle ritim sağlanana kadar benzer saatlerde yapmaya özen göstermeliyiz. Zaten vücutta ritim bir kere sağlandıktan sonra, ritmi çok aşırı bozmadığımız sürece, arada yapacağımız yanlışlar ve öğün atlamaları vücut dengesini çok etkilemeyecektir.

Vücudumuzda başlamasını istediğimiz gece hormon salgılanması, yeniden yapılanmanın başlaması, küçülme ve yenilenme dönemine geçiş, fazlalıklardan kurtulma ve eski bedene dönme işlemi için, öncelikle beslenme düzeninin oturtulması önemlidir.

Sıra, o bebeğe nasıl daha iyi bakabileceğiniz, onun ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceğiniz konusunda tecrübelerimi aktaracağım bölüme geldi. En önemlisi, bebeğinizin, yani bedeninizin kilo problemi varsa hep birlikte onu küçülteceğiz ve bebeğiniz ideal bedenine sağlıklı bir şekilde ulaşacak.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir