Bebek Cildi İçin Dikkat Edilecek Ürün Seçimleri

Bebek Cildi İçin Dikkat Edilecek Ürün Seçimleri

Doğallıktan Vazgeçme

Konu bebeğinin cildi olduğunda, kullandığın bakını ürünlerinin içerikleri çok daha önemli hâle geliyor.

Peki, içerikler hakkında bilmen gerekenler neler? Cevabı yazının devamında seni ekliyor.

Bebeklerin cildi yetişkinlerden farklı özellikler taşıyor. Ciltlerinin daha duyarlı ve az yağlı olmasının yanı sıra, enfeksiyonlara karşı bebeği koruyacak bağışıklık sistemi henüz güçlenmediği için cilt bakımları da fazlasıyla önemli bir hâl alıyor. Derinin ikinci ana tabakası olan dermişin bebeklerde daha ince oluşu ve tahrişe, alerjiye, hastalığa neden olan maddelere karşı koruyan asit mantosunun henüz oluşmayışı, cilt bakımı konusunda duyarlı olmayı gerektiriyor.

Bebekler doğduktan sonra ilk birkaç hafta içinde -cilt florasının gelişimi ve cilt mekanizmasının kurulmasıyla birlikte- en başta 6,5 olan cildin pH değeri zamanla 5,5’e düşüyor, insanlarla iletişime girdikçe mikroorganizmalarla tanışan bebek cildi, ilk birkaç ayda zararlı organizmalara karşı yeterince direnç gösteremeyebiliyor.

insan vücudunun çeşitli bölgelerinde bulunan ve kişiye zarar vermeyen -hatta yarar sağlayan- yaşayan mikroorganizma topluluklarına flora adı veriliyor. Vücudun içerisinde ve deri üzerinde bulunan floranın çeşitliliği, yaş, yeme alışkanlıkları, hormonal denge ve kişisel hijyen gibi faktörlere bağlı olarak değişiyor. Kalıcı ve geçici olarak ikiye ayrılan flora, zararlı bakterilerin vücuda yerleşmesini önlüyor.

Bu nedenle hamilelik ve doğum sonrası dönemlerde hormonal değişiklikler yaşayan annelerin de ürün satın alırken dikkatli davranması gereken bazı noktalar ortaya çıkıyor.

ÜRÜN İÇERİKLERİNE DİKKAT ET

Kendin ve bebeğin için alışveriş yaparken içeriğinde petrokimyasal, boya, koku verici ve sentetik maddeler bulunmayan ürünleri tercih etmelisin. Dünya genelinde her yıl 1.000 adedin üzerinde sentetik madde hâlihazırda mevcut olanlara ekleniyor.

EPA (Environmental Protection Agency) tarafından yapılan bir açıklamaya göre 50.000 değişik sentetiğin yüzde 82’si insan sağlığı için zehirleyici etkiye sahip ve bazıları kanserojen maddeler içeriyor. Çeşitli yollarla vücuda alınan bu kimyasallar, genellikle uzun vadede etki gösteriyor. Nemlendiriciler, koruyucular, antioksidanlar, boya ve koku verici maddeler, sentetik bazlı oluyor. Bu nedenle içerisinde boya ve koruyucu madde olan ürünler tercih edilmemeli.

Petrolden türetilen madde veya malzemeler (petrokimyasallar) ise modern kimya endüstrisinin kalbinde yer alıyor. Birçok parfüm, makyaj malzemesi, losyon, ıslak mendil, güneş koruyucusu, bronzlaştırıcı, şampuan, diş macunu gibi ürünler, petrokimyasal içeriyor. Bu maddeler cildin kurumasına ve koruyucu örtünün zarar görmesine neden oluyor. Özellikle deri yoluyla emilen petrokimyasallar, uzun vadede vücuda fazlasıyla zarar veriyor.

SEÇİCİ OL

Yine de çok fazla endişelenmene gerek yok. Tüketicilerin bilinçlenmesi ve markaların da bu konu üzerine eğilmesi ile artık içerikleri doğal olan ürünler raflarda yerini alıyor. Son dönemde Glohe firması tarafından sektöre kazandırılan Incia markası, bu anlamda dikkatimizi çekti. Markanın hem kişisel bakım ürünleri, hem de anne-bebek ürünleri yüzde 100 doğal içeriği ile ilgi çekici. Anne-bebek bakım ürünleri arasında kuru ciltler için Baby Atopik Jel Krem, tahriş ve kızarıklığa karşı Pişik Önleyici Jel Krem, besleyici ve rahatlatıcı Bebek Yağı, nem kaybına karşı Bakım Yağı Jeli, Göğüs Ucu Jel Kremi ve Karın Çatlak Kremi yer alıyor.

Marka, doğaya zarar vermeyen flora dostu ürünler sunuyor. Ürünlerde parfüm, sentetik yağ, silikon, paraben gibi sentetik koruyucular ve boya bulunmuyor. Üretim evresinden ambalajlarına kadar doğa dostu yaklaşım sergileyen Incia, aynı zamanda hayvanlar üzerinde de deney yapmıyor.

Hazırlayan: Nur Mehtap Cengiz




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir