Akıllı cihazlar sağlığa nasıl yön veriyor?

Akıllı cihazlar sağlığa nasıl yön veriyor?

Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak: “Üzerinizde taşıdığınız akıllı cihazlar ve aksesuarlar sayesinde kişisel sağlık verilerinizi bağlantılı hale getirebiliyoruz. Bu sayede sizi çok iyi tanıyabiliyor ve sizin sağlık verilerinizi nüfusun genel sağlık verileriyle kıyaslama imkânımız oluyor.”

BAĞLANTILI bir dünya, sağlık teknolojileri, teşhis ve tedavi süreçlerinin hem hasta deneyimi açısından hem de altyapısal anlamda daha verimli hale gelmesini sağlayacak. Akıllı cihazlar, yeni uygulamalar ve sağlık teknolojileri çözümleri sayesinde, insanlar henüz hasta olmadan hastalıklara karşı önlem alabilecek. Philips bu alanlarda Türkiye’de çalışmalarını sürdürüyor. Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak, şunları söylüyor: “Üzerinizde taşıdığınız akıllı cihazlar ve aksesuarlar sayesinde kişisel sağlık verilerinizi bağlantılı hale getirebiliyoruz.

Bu sayede sizi çok iyi tanıyabiliyor ve sizin sağlık verilerinizi nüfusun genel sağlık verileriyle kıyaslama imkânımız oluyor. Ve bütün bu bilgileri anlamlı hale getirerek, sağlıklı yaşamdan önlem almaya, teşhisten tedaviye ve evde bakıma kadar tüm adımlarınızı takip edebiliyoruz. Sağlıkta dijital dönüşüm diye adlandırdığımız bu süreç içerisinde sağlık bakımı giderek kişiselleşiyor. Hastalıklarda hastalar için erken ve doğru teşhis çok önemli hale geliyor. Bağlantılı bir dünyada sağlık teknolojileri teşhis ve tedavi süreçlerinin hem hasta deneyimi açısından hem de altyapısal anlamda daha verimli hale gelmesini sağlayacak. Akıllı cihazlar, yeni uygulamalar ve sağlık teknolojileri çözümleri sayesinde, insanlar henüz hasta olmadan hastalıklara karşı önlem alınabilecek. ‘Evde Bakım’ da hem Türkiye’de hem de tüm dünyada öne çıkan konulardan biri. Bu konuda da birbirine bağlantılı ürün ve çözümlerimiz ile tüketicilerin ve sağlık personelinin her zaman yanındayız.” Philips, büyük miktarda veri kullanarak kitle sağlığı yönetiminin yeniden şekillendirilmesi ve optimize edilmesi için çalışıyor. Haluk Karabatak, “Tüm dünyada sağlık alanında yaşanan gelişmelerin ve kurumlarm hayata geçirdiği projelerin de aynı doğrultuda olduğunu gözlemliyoruz. Bulut tabanlı dijital sağlık platformundaki bağlantılı ürünlerimizden gelen verilerin entegre edilmesi, toplumlarm daha etkin ve daha düşük maliyetli sağlık çözümleri aradığı, git gide daha bağlantılı hale gelen bir dünyada büyümeyi yakalama fırsatımızı gözler önüne seriyor” diyor.

Philips sağlık teknolojileri alanında hem kurumsal hem de tüketiciye yönelik ürün ve çözümler sunuyor. Şirket geçtiğimiz yıl pazar payını ikiye katladı. Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak, “Son dönemde açılışı yapılan dört şehir hastanesinde de Philips ürünleri ile yer almaktan gurur duyuyoruz” diyor.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir