Sağlıklı ve Parlak Saçlar İçin Kış Bakımı

Sağlıklı ve Parlak Saçlar İçin Kış Bakımı

Saçlarımızın kış aylarında daha sağlıklı görünmesini sağlayabilmek için bakım şart. Bakımın yanı sıra bu dönem için kullanacağımız boyalar ve şampuanlarda da dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor.

Kışı yaşadığımız bu soğuk günlerde saçlarınız gözünüze daha donuk ve mat mı görünüyor? Bunun sebebi soğuk, rüzgar ve giyilen sımsıkı bereler olabiliyor. Aynı zamanda dengesiz beslenme, stres gibi pek çok etkenin rol oynadığı faktörler saçlarda kurumaya, dökülmeye ve cansız bir görünüme yol açıyor. Hem sağlıklı saçlara giden yolu hem de kışın saç boyasında öne çıkan tonları L’Oreal Paris Renk Uzmanı Ahmet Çoban’dan öğrendik.

YAZA GÖRE KIŞIN SAÇ BAKIMINDA TEMEL HANGİ FARKLILIKLAR OLMALI?

Yaz mevsiminde güneş, deniz ve havuzun etkilediği saçları korumadan, kışa hazırlamadan kış mevsimine geçmek saçlar için daha fazla soruna neden oluyor. Kış dönemi saç bakımı yaz aylarına göre daha farklı. Rüzgar ve soğuk havayla daha fazla kuruyan saçlara bakım yaparken saçları yeterince nemlendiren bir ürün kullanmaya dikkat etmek gerekiyor.

KIŞ DÖNEMİ SAÇ İÇİN KULLANDIĞIMIZ ÜRÜNLER DEĞİŞMELİ Mİ? NEDEN?

Kış döneminde soğuk hava koşulları saçların yıpranmasına neden oluyor.

Yaz aylarına sağlıklı ve güzel görünen saçlarla girmek isteyenler, kış döneminde de saç bakımını aksatmamalı. Yaz ve kış döneminde ürün değiştirme kararının saçın durumuna göre belirlenmesi gerekiyor. Yazdan kışa ya da kıştan yaza geçişlerde saçların farklı sorunları ve farklı bakım ihtiyaçları olabiliyor. Kadınlar da bu ihtiyaca uygun ürünleri tercih etmeli. Kış aylarında daha fazla kuruyan ve şekil vermekte zorlanılan saçlar için bakım ürünleri kullanmak önemli.

BOYA KONUSUNDA HANGİ TONLARI ÖNERİYORSUNUZ?

Saç rengi doğrudan kişinin ten rengiyle ilgili. Doğru saç rengi yüzdeki ifade için çok önemli. Ten rengini solgun veya canlı gösterecek olan da yine saçın yüze yansıyan rengi. Yazın bitmesiyle saç tonlarındaki değişim, kahve ve tonları ile kızıl ve tonlarına doğru kaymaya başlıyor. Kahve renkler genellikle hemen her ten rengine uyumlu. Kahvenin sıcak yansıması özellikle ani değişikliklerden kaçman, renk değiştirme konusunda kararsız olan kadınların rahatlıkla tercih edebilecekleri bir ton. Kadınlar saçlarında; efsanevi kahve ile soğuk akaju yansımalara, büyüleyici kahve ile daha koyu bazda soğuk akaju yansımalara, dore kahve saç rengiyle ise elegan altın yansımalara kavuşarak kış için aradıkları değişikliği yapmış olur.

Genç kızlar için ise toffee karamel, bal karamel, krem karamel renkleri veya bronz kahve rengi ile bu kış kendilerine yepyeni bir imaj yaratabilir.

SAÇLARIN DAHA CANLI VE PARLAK GÖRÜNMESİ İÇİN HANGİ BAKIMLARI ÖNERİYORSUNUZ?

Saçların her zaman parlak ve canlı görünmesi her kadının hayali. Günümüzde hava kirliliği, rüzgar, güneş gibi birçok faktör saçların görünümünü yapısını da etkiliyor. O nedenle yumuşak, canlı ve parlak saçlara sahip olabilmek için saçı beslemek önemli. Ayrıca saçların çok sık yıkanması da saçı kuruttuğu için saçları haftada birkaç defa yıkamak yeterli. Bu yıkamalarda saçın ihtiyacına uygun bakımların yapılması istenilen sonucu verecektir.

SAÇLARIN HIZLI UZAMASINI SAĞLAMAK İÇİN NELER YAPMALI?

Sağlıklı bir saç görüntüsü için haftalık saç bakımı uygulamak oldukça önemli. Saçlar için doğru bakımı uygulamak ve saçları beslemek hızlı uzamasına yardımcı oluyor. Saçların sadece hızlı uzaması değil aslında güçlü uzaması önemli. Yeterince beslenmeyen saçlar güçlü uzamaz ve zamanla dökülür. Bu yüzden hem içten hem de dıştan saçları beslemelisiniz.

KURU VE YAĞLI SAÇLAR İÇİN, EVDEN KUAFÖRDE YAPILI GİBİ SAÇLA ÇIKABİLMEK İÇİN TÜYOLARINIZ VAR MI?

Saçlar estetik açıdan dış görünümün en önemli parçasıdır bu nedenle de bakımı ayrı bir özen gerektiriyor. Saçın çeşitli tipleri var; örneğin yağlı saç, kuru saç ya da ince telli saç gibi. Bu nedenle saçınızın tipini iyice belirledikten sonra saçın tipine uygun bakımın yapılması gerekiyor. Uygun bakımdan sonra saç kolay şekil alan bir yapı kazanıyor. Saçınızı düz veya hafif dalgalı bir biçime sokmak için kuruturken fırça kullanmayın ki doğal bir görünüm kazansın. Kuru olan saça şekil vermek için saçınızı öne atıp, saç diplerine sprey sıkın. Böylece saçlarınızı geri attığınız zaman hoş bir form oluştuğunu göreceksiniz. Saçlarınızı kuruturken dipten dışa doğru ters bir şekilde taradığınız takdirde saçlarınız daha dolgun bir görünüm kazanır. Saçlarınızı yıkarken şampuanı sadece diplere, kremi ise uçlara sürün, bu saçınızın kurumasını engeller. Yağlı saçlar içinse yıkarken direkt olarak ıslak saça şampuan sürmek yerine şampuan saç kuruyken sürülmeli ve masaj yaparken ılık suyla yavaş yavaş köpürtülerek yıkanmalı. Böylece yağ saçtan daha iyi bir şekilde arınıyor. Yağlı saçları olanların nemlendirici ürünlerden uzak durması da yanlış. Kuru saçlar kadar yağlı saçların da nemlendirilmesi gerekiyor. Yağlı saçları, gün içinde sık sık tarayıp fırçalamamak lazım. Ayrıca saçı düzleştirmek ve maşa yapmak da yağlanmayı artırıyor, saçları yıkadıktan sonra doğal halinde kurumaya bırakmak daha faydalı oluyor.

Deran Çetinsaraç




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir