Selülitten Kurtulmak İçin Neler Yapmalıyız

Selülitten Kurtulmak İçin Neler Yapmalıyız

Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç, selülitle mücadelede en önemli adımın kilo vermek olduğunun altını çiziyor. Peki selülite karşı girişilen savaşta hangi besinleri tüketmeli, hangilerinden uzak durmalıyız ? Selülitsiz bir vücut için işte uyulması gereken sağlıklı beslenme kuralları…

selulit-nasil-giderilir

SELÜLİTTEN KURTULMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

1. Kilo verin, yağ kaybını sağlamak için kalori alimim azaltın.

2. Doymuş yağ, şeker, alkol, kafein ve sigara toksik etkileri ile selülit oluşumunu destekler. Aşırı kullanmaktan kaçının.

3. Sodyum ve tuzu azaltın.

4. Bol miktarda su için. Kahve gibi kafeinli içecekler, idrar söktürücü özelliktedir ve idrarla su atımını teşvik eder.

5. Su içeriği yüksek, kalorisi düşük ve idrar atıcı özellikte olan kuşkonmaz, kereviz, karpuz, salatalık gibi yiyecekler tüketin.

6. Protein açısından zengin bir beslenme uygulayın.

7. Süt ürünleri ve yumurta tüketin. Süt ve süt ürünleri içindeki kalsiyum, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Yumurta ise hem iyi bir protein kaynağı hem de cildin güzelleşmesinde etkili olan biyotin ve B12 içerir.

8. Antioksidan özellikleri olan meyve ve sebzeler mutlaka beslenmenizde olmalı.

Domates (özellikle pişmiş olarak tüketileni), karpuz, tatlı kırmızıbiber gibi gıdalar içerdikleri likopen ile cildinizi korur ve kolajen üretimini destekler. Ayrıca böğürtlen, nar, siyah üzümün de aralarında olduğu koyu kırmızı renk meyveleri yemeyi de ihmal etmeyin. Yeşil çay gibi antioksidan içeren bitki çaylarını da tercih edebilirsiniz.

9. Cildi esnek tutan yağlı balıklar hem iyi bir protein kaynağıdır hem de faydalı yağları içerirler. Omega 3 cildin pürüzsüz, sıkı ve yumuşak olmasını sağlar. Avokado, fındık, zeytinyağı, somon ve keten tohumunda bulunan yağlar cildin yenilenmesine yardımcı olur.

10. Kolajen üretimini destekleyici C vitamini içeren yiyecekler de selülit ile mücadelede etkili olur.

A VİTAMİNİ VE BETA KAROTENLERİ UNUTMAYIN

A vitamini ve beta karoten hücre yenilenmesini sağlar. A vitamini önemli bir antioksidan olduğu için vücudumuzun ve cildimizin enfeksiyonlara karşı direncini artırır. Beta karoten, A vitamininin değişik bir formudur; turuncu ve kırmızı sebzelerde bulunur, serbest radikallere karşı savaşarak, kolajen ve elastin yapıları korur. A vitamini havuç, kayısı, ıspanak, kabak, brokoli, kavunda bulunur.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELERİ SIKLIKT A TÜKETİN

Yeşil yapraklı sebzelerin içeriğinde bulunan lutein ile cildinizin esnekliğini sağlayarak elastin üretimine katkıda bulunabilirsiniz. C vitamini içeren yeşil yapraklı sebzeler aynı zamanda gerekli proteinlerin vücuttaki işlerini tam anlamıyla yapabilmesine de yardımcı olur. Ispanak, roka, lahana bu tip yapraklı sebzeler arasında yer alır.

PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN C VİTAMİNİ

Kolajen oluşumu için demir, C vitamini ve oksijene ihtiyaç vardır. Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt için C vitamini gereklidir, cildi gergin ve dolgun gösterir. Kolajen dokunun oluşumunda birinci derecede etkilMir. Aynı zamanda çok güçlü bir antıokstlandır.

ÖRNEK MÖNÜ
KAHVALTI

• 4 kaşık müsli

• 3 kaşık yoğurt

• 1 avuç taze nar

ARA

• 5 adet ceviz

• 10 adet badem

ÖĞLE

• 250 gr balık

• istediğiniz kadar salata (roka, marul, maydanozdan hazırlanmış mevsim yeşillikleri üstüne limon suyu)

ARA

• 1 bardak süt

• 2 adet yulaflı bisküvi

AKŞAM

• Bir tabak sebze yemeği (kabak, semizotu, brokoli, pazı, kereviz gibi)

• 1 kase yoğurt

• Bir dilim ekmek

GECE

• 1 dilim taze ananas




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir